Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALEN HALILOVIĆ

Šok na tržištu: Dinamovo čudo koje je propalo u Barceloni vraća se u HNL!

Barcelona: Liga Adelante, Barcelona B - Ponferradina, Alen Halilović
JOMA
01.07.2022.
u 14:42

Godine 2014. Alen Halilović je napustio Dinamo ohrabren hvalospjevima koji su ga proglašavali novim Lukom Modrićem, a čak je i veliki Lionel Messi rekao da ‘ima ono nešto’.

Nakon što je danas objavljeno kako je Rijeka dogovorila suradnju Matejem Mitrovićem, iz kluba su procurile informacije da je 99 posto posla dogovoreno i sa Alenom Halilovićem koji je s 25 godina ponovno na prekretnici svoje nogometne karijere koju će pokušati oživjeti u Rijeci, prenosi Rijeka Danas.

Riječ je o jednom od svojevremeno najvećih hrvatskih nogometnih talenata koji je posljednje dvije sezone igrao u engleskoj drugoj ligi. Prvo je branio boje Birmingham Cityja, a ove je nastupao za Reading koji mu nije ponudio novi ugovor.

Što se dogodilo igraču kojeg je Barcelona kupila kad je imao samo 17 godina? Godine 2014. Alen Halilović je napustio Dinamo ohrabren hvalospjevima koji su ga proglašavali novim Lukom Modrićem, a čak je i Leo Messi rekao da ‘ima ono nešto’.

No, Halilović se nije nametnuo u drugoj momčadi Barcelone pa je svoj talent pokušavao potvrditi kroz posudbe u Sporting Gijonu, Las Palmasu, HSV-u… Potom je u ljeto 2018. godine kao slobodan igrač potpisao za veliki Milan, ali ni na San Siru ga nije krenulo pa je nastavio u Standard Liegeu i Heerenveenu.

U ljeto 2020. godine Alen Halilović je bio blizu povratka u Prvu HNL, navodno je sve već bilo dogovoreno s Rijekom, a postojao je i interes Hajduka, ali on se predomislio te odlučio nogometnu sreću potražiti na Otoku.

Krajem 2020. godine potpisao je za Birmingham City u čijem je dresu odigrao 17 utakmica u Championshipu, da bi u ljeto 2021. kao slobodan igrač potpisao jednogodišnji ugovor za Reading.

Ove sezone odigrao tek 12 utakmica, zabio je jedna gol uz još dvije asistencije, a posljednju je utakmicu odigrao još 3. siječnja. Sasjekle su ga ozljede, dugo je pauzirao i jednostavno se više nije uspio nametnuti.

Bivši veliki talent hrvatskog nogometa sada će svoju karijeru pokušati uskrsnuti u Rijeci. Ne bi bio prvi kojem je to uspjelo na Rujevici.

Komentara 13

Avatar RuAF
RuAF
14:58 01.07.2022.

E da je slušao Maminja....sad vjerojatno i sam tuče s glavom o zid.......isto kao i Ante Čorić

LL
lijepa_li si
15:39 01.07.2022.

mamić ga nije htio pustit, uvjeravao je njegova oca da je mlad, da će izgorit, da je bolje da ostane u dinamu još jednu sezonu...nisu ga poslušali!

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
16:16 01.07.2022.

Imao je potencijala, al nažalost nije se razvio u dobrog igrača. Prerani odlazak iz Dinama je bio prva greška, a odlaskom u Italiju - grobnicu mnogih talenata - zabio je posljednji čavao u lijes svoje inozemne karijere. Hoće li see u Rijeci dogoditi Halilovićevo uskrsnuće? Pričekajmo, pogledajmo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije