Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atp finale

Söderling preko Đokovića izborio polufinale

Robin Soderling
AFP
25.11.2009.
u 20:29

Švedski tenisač Robin Söderling, koji je sa statusom rezerve došao na ATP finale u londonsku O2 Arenu, prvi je izborio polufinale tog elitnog turnira.

Nakon što se u prvoj utakmici skupine B pobjednički obračunao s Rafaelom Nadalom, švedski je tenisač, inače 9. s ATP liste, koji je u London došao nakon odustajanja Andyja Roddicka, slavio i pobjedu protiv branitelja naslova Novaka Đokovića, čime je i definitivno zaslužio prolazak skupine.

Srbin je pružao dobar otpor samo u prvoj dionici igre, da bi u nastavku meča prepustio inicijativu Šveđaninu koji je nakon sat i 38 minute duge borbe slavio 7:6(5), 6:1.

Prvi je ovo poraz Đokovića nakon 11 vezanih pobjeda u susretima ATP finalsa. Bio je ovo šesti međusobni susret ove dvojice i premijerna pobjeda Söderlinga, kojega u skupini B još očekuje ogled protiv Rusa Nikolaja Davidenka koji će u kasnijem programu dana još igrati s drugim tenisačem svijeta Rafaelom Nadalom. Obojica čekaju prvu pobjedu.

ATP finale, skupina B, 2. kolo:

Söderling - Đoković 7:6(5), 6:1

Nadal - Davidenko (kasnije)

Redoslijed: Söderling 2-0, 2. Đoković 1-1, 3. Nadal 0-1, 4. Davidenko 0-1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije