Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVO ŠTO DANAS KAŽE

Pakasin otkrio kako je završila svađa s Mamićem nakon što su pale vrlo teške riječi

Željko Pakasin
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
15.02.2020.
u 07:00

Željko Pakasin napravio je lijepu karijeru, bio je plemenit vezni igrač, ali nažalost možda je najviše ostao u sjećanju 1993. godine nakon što je Dinamo ispao od Steaue u Ljubljani. Tada ga je Ćiro Blažević označio glavnim krivcem

Rođen je u Hlebinama nedaleko od Koprivnice, ali nije karijeru ostvario kao njegovi sumještani u naivnom slikarstvu, Željko Pakasin karijeru je ostvario na nogometnim travnjacima. Počeo je u Slavenu Belupu u kojem je i završio igračku karijeru, ali najveći trag ostavio je u Osijeku u kojem je igrao godinama, da bi 1992. prešao u Dinamo, a onda je još igrao u austrijskom Sturmu.

Kako u nedjelju igraju Osijek i Dinamo, dva “njegova” kluba, zanimalo nas je uz koga ga vežu veće emocije.

– Klub u kojem sam stasao je Osijek, a nadogradio sam se u Dinamu. Oba kluba podjednako su mi draga, ali srce nekako malo više vuče prema Dinamu – kazao nam je Pakasin pred ovaj derbi u Gradskom vrtu.

Supruga iz blizine stadiona

– Idem u Osijek na utakmicu, volim pogledati dobre utakmice iako ne idem na sve ni u Zagrebu, ali na ovu u Osijeku ću ići.

Uz Osijek ga vežu lijepe uspomene, legenda je kluba, ali i ne samo to.

– Supruga mi je iz Osijeka, iz Wilsonove ulice u kojoj je i stadion Gradski vrt. A tamo sam igrao šest godina, četiri u bivšoj državi, dvije u našoj ligi, dok 1992. nisam prešao u Dinamo. I nedavno sam bio u Osijeku, kad se rješavao transfer Šutala iz Osijeka.

Pakasin je jedno vrijeme vodio nogometni klub Maksimir, tamo je “izmislio” i trenera Zorana Zekića.

– Moji prijatelji su i dalje u Maksimiru, pa sam i ja blizu klubu, ali nisam više uključen u rad. Sad se “zabavljam” s igračima, pratim mlade igrače.

Kad smo kod mladih igrača, bio je uključen u odlazak Roberta Murića iz Dinama kada je došlo do velike svađe Murićeva menadžera Čurkovića i Pakasina s jedne i Zdravka Mamića s druge strane (opširnije OVDJE). Pale su teške riječi, bilo je i navodnih prijetnji, sve je stiglo i do suda, ali na kraju se sve smirilo.

– Sve je završilo mirenjem, istina je da je bilo tenzija zbog Murića, svatko je vukao na svoju stranu, ali završilo je na najbolji način, bez bilo kakvih posljedica – veli Paki.

Željko Pakasin napravio je lijepu karijeru, bio je plemenit vezni igrač, ali nažalost možda je najviše ostao u sjećanju 1993. godine nakon što je Dinamo ispao od Steaue u Ljubljani. Tada ga je Ćiro Blažević označio glavnim krivcem, napao ga je zbog jedne greške, a u toj je utakmici bilo mnogo onih koji su griješili. No Pakasin je ispao “Pedro”.

– Dogodilo se tako, ali nema nekakve ljutnje na Ćiru, pa ne možeš se na njega ljutiti. Danas smo si dobri, a to što je krivo procijenio da sam ja za sve bio kriv, pa nisam po tome bio ni prvi ni zadnji. No važno je da je pogodio kad je bilo najpotrebnije, za osvajanje bronce na Svjetskom prvenstvu – uz smiješak će Pakasin.

U Osijeku se gradi lijepa nogometna priča, ulaže se u infrastrukturu, klub je, za razliku od nekih prošlih godina, stabilan, vratio se u borbu za vrh gdje je uvijek i morao biti.

– Ljudi stvarno puno rade, ulaže se u novi stadion koji bi trebao biti ogledalo za sve naše klubove. Vidio sam makete tog novog stadiona, to će doista biti stadion na europskoj razini. Klub je i organizacijski posložen, sad je samo važno još se podići u stručnom i igračkom dijelu, a za to treba još vremena, to ne ide preko noći.

Šahtar se nije smio dogoditi

U stručnom i igračkom smislu Dinamo se u posljednje vrijeme posložio i postao konkurentan i u Europi.

– To je bilo sjajno, i prošle sezone u Europskoj ligi i ove sezone u Ligi prvaka. Sve je bilo sjajno osim one utakmice sa Šahtarom u Maksimiru kad je Dinamo imao 3:1 i na kraju primio dva pogotka. To si ozbiljna momčad ne smije dopustiti. Ali bio sam sretan na utakmicama Dinama, već se dugo nisam tako osjećao, nakon dugo vremena gledali smo u Maksimiru pravi nogomet u izdanju Dinama.

Režiser te igre plavih je Osječanin Nenad Bjelica, sad i on i Pakasin imaju zagrebačku adresu, nekoć su dijelili i svlačionicu Osijeka. Doduše, dolazak Bjelice u Maksimir navijači Osijeka baš nisu dobro prihvatili.

– Da, igrali smo zajedno, znamo se sresti, pozdravimo se, ali nije da se družimo. Bjelica je malo povučeniji, ne izlazi baš, obiteljski je čovjek – kazao nam je Željko Pakasin prije svog odlaska u Osijek na derbi, sraz klubova u kojima je ostvario karijeru.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
11:37 15.02.2020.

A jeste usrecili tog Murica, svaka vam cast! Moze se sad takmiciti sa Matejem Delacem... tko je vise klubova i raznih vukojebina promijenio...

Avatar Cinco
Cinco
08:57 15.02.2020.

Naslov huškački, mrziteljski i nikakve veze nema sa sadržajem u članku. Fuj. Dno dna.

Avatar krcedolac
krcedolac
09:34 15.02.2020.

Samo bitno....😆😆😆😆

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije