Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima bolove

Slučaj Lovren: Za Liverpool stišće zube i pije tablete, za Hrvatsku ne...

03.10.2017.
u 13:20

Vedran Ćorluka i Tin Jedvaj zbog ozljeda su već dulje razdoblje izvan stroja, no uoči dvoboja na Rujevici i u Kijevu Hrvatska je vjerojatno ostala i bez Dejana Lovrena

Uoči dvije supervažne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Finske i Ukrajine, izborniku Čačiću najveći je problem kako sastaviti zadnji red, koji je prorijeđen zbog brojnih ozljeda.

Vedran Ćorluka i Tin Jedvaj zbog ozljeda su već dulje razdoblje izvan stroja, no uoči dvoboja na Rujevici i u Kijevu Hrvatska je vjerojatno ostala i bez Dejana Lovrena.

Svjedok na suđenjima

– Posljednja dva tjedna trpim velike bolove, imam problema s leđima, muči me i peta. Ne mogu trenirati punim intenzitetom. Događa mi se da mi otkaže cijela lijeva strana tijela. Uzimam pet tableta prije svake utakmice Liverpoola – izjavio je neki dan hrvatski reprezentativac za Sportske novosti.

1/21

I hrvatski izbornik Ante Čačić potvrdio je Lovrenovu priču.

– Dejan ima problema s leđima, a u Liverpoolu ga tjeraju da igra bez treninga i pod tabletama. Treba mu određeno vrijeme da se oporavi. Neće konkurirati za utakmicu s Finskom, a vidjet ćemo hoće li moći biti u konkurenciji za Kijev – objasnio je izbornik.

No postavlja se pitanje zbog čega Lovren može trpjeti bolove za Liverpool, a za hrvatsku reprezentaciju ne može? Jer, ne zavaravajmo se, da su ti bolovi baš tako nesnosni, ne bi Lovren u posljednjih osam dana odigrao triput po 90 minuta za Liverpool (protiv Leicestera i Newcastlea u prvenstvu te Spartak Moskve u Europskoj ligi). Poštedio bi ga trener Klopp barem u jednoj od te tri utakmice da su bolovi baš toliko jaki.

Naravno, Liverpool godišnje Lovrenu daje 5 milijuna eura, ali i hrvatska mu je reprezentacija jako puno dala. Nažalost, Dejan joj svojim odnosom i igrama u posljednje tri godine baš to i nije vratio. Pogotovo kada se uzme u obzir podatak da je nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine od 35 službenih utakmica kockastih odigrao njih samo šest!

Prvo je bio u “svađi” s izbornikom Antom Čačićem jer mu je zamjerio neigranje u nekim utakmicama. Potom je Lovren bio jako ljutit na hrvatske medije što su prenijeli priču iz engleskih novina o njegovoj ženi Aniti i stanovitom Dariju Torbiću, a onda se pričalo da Lovren izbjegava dolazak na okupljanje reprezentacije kako bi izbjegavao svjedočenja na USKOK-u i kasnije na sudu u Osijeku.

Hamann: I ja pijem tablete...

No, što god bio razlog Lovrenova sve češćeg odbijanca kockastima, jedno je sigurno – kod njega ne postoji kult reprezentacije.

I zato, Lovren sigurno nikada neće moći stati u istu rečenicu s primjerice Dadom Pršom, kojemu su svojedobno uoči odlučujuće utakmice sa Švedskom vadili tekućinu iz koljena, ili s Ivicom Olićem , koji je puno puta za kockaste igrao ozlijeđen. Ili, primjerice, s donedavnim kapetanom Darijom Srnom, koji poštedu nije tražio čak ni kada je pokapao vlastitog oca.

Ako ništa drugo, Lovren bi trebao znati da je i on nešto dužan reprezentaciji jer zahvaljujući nastupima za nju prodao se u Liverpool. Jer bez te potrebne kvote ne bi ni dobio radnu dozvolu za Premiership...

I zato se nadamo da će Lovren stisnuti zube već za utakmicu u Kijevu, gdje je malu mogućnost njegova nastupa najavio izbornik Čačić. Lovren je jako potreban Hrvatskoj, a mi se ne slažemo s izjavom bivšeg igrača Liverpoola Dietmara Hamanna koji je neki dan na Lovrenovu opasku da pije pet tableta prije svake utakmice odgovorio: “Ja uzimam osam tableta da bih njega gledao svaki tjedan u dresu Liverpoola...”

Komentara 14

PR
prečko
14:45 03.10.2017.

što ste sad napali na lovrena. pa i kad je bio zdrav čačić ga je držao na klupi a u momčad stavljao ozljeđene igrače!

KR
kruti190
13:56 03.10.2017.

ledinski-odvratni petokolonaš svoje vrste počinje sa svojim trulim baljezganjem uoči presudnih tekmi u kvalifikacijama!!!!

MI
miro91
17:09 03.10.2017.

a sta toliko gnjave oko tih igraca iz liga petica. momci igraju za dobre novce i bonuse, svako se bori za svoj kruh, a sto se tice reprezentacije neka igraju isti sto su probusili meksiko. decki iz hnl-a. to je za njih sve na svijetu, da nastupaju za svoju zemlju, ionako kod nas nemaju nista. ti grizu i tuku najbolje sto znaju, pa i ako nije dovoljno barem se nemoze reci da nisu dali sve od sebe. naravno i motiv im je to sto tako mogu ostvarit i transfer u neki veci klub. mozda sam ja u krivu ali mislim da smo i 98-99 bili sklepani od istih takvih pa bili broncani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije