Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTUPALA S KOLAK

Slovenska rekorderka suspendirana zbog dopinga

Martina Ratej
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
10.03.2020.
u 12:21

Ratej je zanijekala uzimanje zabranjenih sredstava, a pozitivan nalaz je objasnila mogućim uzimanjem lijekova nakon operacije kojoj se podvrgnula.

Slovenska rekorderka u bacanju koplja Martina Ratej (38) privremeno je suspendirana zbog sumnje u korištenje dopinga, objavili su Slovenski atletski savez (AZS) i Slovesnki olimpijski odbor (OKS).

Iz OKS-a su objavili kako je bivša trening partnerica hrvatske rekorderke i aktualne olimpijske pobjednice u ovoj disciplini Sare Kolak bila pozitivna na zabranjeni metabolit klostebol, a kako je to ustanovljeno ponovnom analizom uzoraka uzetih tijekom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine na kojima je Ratej zauzela sedmo mjesto.

Ratej je zanijekala uzimanje zabranjenih sredstava, a pozitivan nalaz je objasnila mogućim uzimanjem lijekova nakon operacije kojoj se podvrgnula.

"Šokirala me ova vijest, ali zabranjena sredstva nisam koristila. U tom sam razdoblju imala operaciju i stoga smatram kako je vrlo moguće da je zabranjeno sredstvo u moj organizam ušlo na taj način. O svemu imam opsežnu zdravstvenu dokumentaciju i dokaze", izjavila je Ratej za slovensku tiskovnu agenciju (STA).

Ratej i Kolak su zajedno trenirale dok im je trener bio Andrej Hajnšek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije