Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENO

Slovenci odlučili: Ostajemo na Euru, ali ćemo se žaliti!

Slovenija - Njemačka
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/7
17.01.2018.
u 16:05

U Slovenskom rukometnom savezu potvrdili su kako im je odbijena i druga žalba u zadnja dva dana

Slovenski rukometni savez potvrdio je konferenciji za medije da njihova reprezentacija ostaje na Europskom prvenstvu. Tako će izabranici Veselina Vujovića večeras protiv Crne Gore igrati treću utakmicu na europskoj smotri i tražiti put prema drugom krugu.

- Možemo potvrditi da smo jednoglasno odlučili da nastavljamo s natjecanjem na Europskom prvenstvu, iako smo strašno razočarani suđenjem na prvenstvu. Odlučili smo da ćemo igrati zbog sporta, navijača i cijelog natjecanja - rekao je predsjednik slovenskog saveza Franjo Bobinac.

Europski rukometni savez odbio je i drugu žalbu slovenskog saveza zbog "kršenja pravila" na utakmici EP-a Slovenija - Njemačka (25:25).

- Igrat ćemo, ali ćemo se žaliti Međunarodnom sportskom sudu. Slovenija će i dalje biti glasna u borbi za što bolji, kvalitetniji i pravedniji rukomet.

U Slovenskom rukometnom savezu potvrdili su kako im je odbijena i druga žalba u zadnja dva dana. Javnost su obavijesti na svojoj Facebook stranici: "O idućim odlukama odmah ćemo obavijestiti javnost."

Čelnici slovenskog saveza najavili su kako bi njihova rukometna reprezentacija mogla napustiti prvenstvo nakon skandala u susretu s Njemačkom (25:25). Slovenci su bili na korak do pobjede, a onda su litavski suci Mazeika i Gatelis dosudili sedmerac za europske prvake. Reichmann je zabio i Nijemce spasio poraza.

Slovenija će tako večeras igrati protiv Crne Gore (20.30 sati) treću utakmicu na EP-u. Miha Žvižej je još ranije na svom Twitteru objavio kako Slovenija neće otići s Europskog prvenstva.

"Drago mi je što Slovenija ostaje na prvenstvu. Pao mi je kamen sa srca. Tužno je da se u ovako uzbudljivom vremenu za rukomet moramo suočavati s problemima. Ovo se uvijek događa, ali bojim se da nema pravog rješenja", napisao je slovenski reprezentativac koji je nastup na EP-u otkazao zbog privatnih obveza. 

Slovenija - Njemačka
1/18

Komentara 38

DU
Deleted user
16:25 17.01.2018.

A zar je netko očekivao drugačiju odluku. Samo je pitanje hoče li to uspjet na terenu. Na Teranu nisu uspjeli. Sad će arbitraža pa možda sudci nešto i zarade

LU
Lujo123
15:31 17.01.2018.

na arbitražo, na arbitražo kranjski lopovi možda uspijete potkupiti arbitre, a da vas ne otkriju!

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
16:58 17.01.2018.

Osjećate se prevarenim i želite napustiti prvenstvo. Eto i mi vas uhvatismo u lopovluku i zato smo napustili arbitražo. Valjda ćete sada moći skontati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije