Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA SP

Slovenija i bez Luke Dončića favorit protiv Hrvatske: Mršić radikalno pomladio momčad

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, Hrvatska - Njemačka
Ivo Cagalj/PIXSELL
25.11.2021.
u 18:00

U odnosu na splitski predolimpijski turnir, hrvatski izbornik raspolaže samo s trojicom igrača iz te momčadi (Rogić, Marčinković, Drežnjak).

Hrvatski izbornik Veljko Mršić večeras u Draženovu domu (20.45) kreće u najveću avanturu svoje trenerske karijere, a već na samom startu čeka ga i najveća prepreka u skupini prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvo. Prvi je suparnik Hrvatskoj aktualni europski prvak Slovenija, ujedno i četvrta reprezentacija s ovoljetnih Olimpijskih igara.

Istina, slovenski izbornik Aleksander Sekulić neće imati petoricu igrača iz Tokija (Dončić, Tobey, Z. Dragić, Čančar, Hrovat), ali će imati Blažiča, Murića, Rupnika, Nikolića, Dimeca i Prepeliča, igrača koji je u stanju natrpati hrvatski koš ne odradi li hrvatska obrana, u koju se naš izbornik uzda, svoj posao.

I dok Mršić može pretpostaviti što može očekivati od Slovenaca, njihov izbornik nije imao drugog načina nego da Hrvatsku skautira kroz pojedince. Jer u odnosu na splitski predolimpijski turnir, hrvatski izbornik raspolaže samo s trojicom igrača iz te momčadi (Rogić, Marčinković, Drežnjak).

Stručnjaci s kojima smo razgovarali rekli su da bi se od dostupnih igrača, koji nisu ozlijeđeni, no ima i uvrijeđenih, dala sastaviti jača petorka od bilo koje koju Mršić može sastaviti od igrača koji su mu na raspolaganju. A među onima koji nisu u reprezentaciji, a mogli su biti, ima i onih koji ovaj put nisu pozvani (Šakić), ali i onih koji su izbornika odbili (Buva izravno, Zubčić načelno) te onih koji su se od nacionalne vrste oprostili (Ukić, Bilan) ili su se pak za ovu priliku ispričali (Stipčević, Krušlin).

Za razliku od Mršića koji je dobio nekoliko odbijenica, njegov slovenski kolega Sekulić takvih problema nije imao i njemu su se odazvali svi igrači koje je pozvao. A to najbolje govori o eroziji kulta košarkaške reprezentacije u Hrvatskoj.

Činjenica je da se opet krenulo u radikalno podmlađivanje reprezentacije (prosjek je oko 22 godine) baš kao i 2017., prije početka kvalifikacija za prethodno Svjetsko prvenstvo u Kini, gdje Hrvatske na kraju nije ni bilo. Poput Ivice Skelina, koji se nije dobro proveo, i Mršić je krenuo u naglašenu rekonstrukciju i to je vrlo hrabar potez.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije