Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kutija šibica

Slovenci nakon 32 godine imaju momčad u polufinalu 'Kutije'

Kutija šibica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/8
27.12.2015.
u 14:57

Jedina momčad od lani koja će opet igrati u polufinalu je Big Bang team, prevođena neuništivim vratarom Marijom Švigirom

Štefanje na malonogometnom Kutiji šibica uvijek je ostalo isto - dupkom puna dvorana, sjedilo se čak na stepenicama između tribina. I nitko ne zna objasniti zašto je tako ispunjena dvorana na Štefanje, a nije primjerice u polufinalu i finalu.

Lončar bez trećeg polufinala

Nakon 32 godine ponovno će jedna slovenska malonogometna momčad zaigrati u polufinalu Kutije šibica. Davne, 1983. godine mariborski Mlinček u finalu je pobijedio Pongračevo Žac, predvođenu Žarkom Šetkom 4:1. Sada lijepu priliku za sličan pothvat ima momčad AMOZ iz Gornje Radgone za koju igra slovenski futsal reprezentitac Kristjan Čujec, novo pojačanje Nacionala. Slovenci su u četvrtfinalu pobijedili momčad Automobil Lončar&Ducati Componenti. Varaždinci nisu tako uspjeli ponoviti 2012. i 2013. kada su igrali u polufinalu.

Favoriti "Kutije", CB Doberman pobijedio je Samoborku sa 3:0. Rezultat govori da je bilo lagano, ali daleko od toga.

– Imali smo sreće da smo u posljednjoj minuti prvog poluvremena postigli dva pogotka. Prvog nakon kaznenog udarca jer su suparnici napravili šest prekršaja, a drugi više sretno i spretno nego iz neke izrađene akcije. Igramo jako dobro obranu i vjerujem da ćemo na kraju biti i prvi – rekao je Dino Kovač, igrač CB Dobermana za kojeg igraju igrači Nacionala, vodeće momčadi Prve hrvatske futsal lige - Matošević, Perić i Grbeša, ali i velik broj igrača koji je već osvajao Kutiju šibica - Korab Morina, Kovač, Novak, Capar, Mostarlić. Zanimljivo je da su za Samoborku igrala također dva igrača Nacionala - vratar Luketin i Slovenac Osredkar.

U polufinalu je i lanjski finalist - Big Bang team predvođen neuništivim Marijom Švigirom na vratima i Tomom Šokotom.

Ispale Gladne oči

– Bilo je jako, jako teško. Znali smo da tko postigne prvi pogodak u ovoj utakmici da će biti u velikoj prednosti. Mi smo uspjeli i pogotkom smo dobili na mirnoći. Možda ne igramo atraktivno kao prošle godine, ali bilo bi lijepo da se opet nađemo u finalu - rekao je Dino Bartoluzzi, igrač Big Bang teama, ali i Uspinjače.

Na turniru veterana Restorani Gladne oči neće braniti naslov. Pomalo neočekivano ispali su nakon izvođenja sedmeraca od momčadi IPA-e. Stjepan Brnas i Damir Mužek htjeli su igrati četvrto veteransko finale, ali im ostaje tek utjeha u susretu za broncu. Obojica su do sada osvojila naslove sa tri različite veteranske momčadi.

Rezultati - glavni turnir - četvrtfinale: Big Bang team - Slane srdele restoran pizzeria Oliva 2:0, CB Dobermann - Samoborka 3:0, Automobil Lončar&Ducati componente - AMOZ Gornja Radgona 1:2, MNK Cvjetno poloklinika Milivojević - ASO Pons Krapina 0:2 (7m); veteranski turnir - polufinale: CB Beleza - Promotionplay 2:3 (7m), Restorani Gladne oči - IPA 1:3 (7 m).

Današnji raspored - glavni turnir - polufinale: AMOZ Gornja Radgona - Big Bang team (17.15 sati), CB Dobermann - AMO Ponos Krapina (18.05); veterani - utakmica za treće mjesto: Restorani Gladne oči - CB Beleza (19.45 sati); turnir mladeži - za 3. mjesto (19)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije