Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A sad za medalje!

Slovence u polufinalu čeka Španjolska, nas čekaju Danci!

luka žvižej
Antonio Bronić/Pixsell
23.01.2013.
u 20:09

Naši zapadni susjedi u četvrtfinalnom su dvoboju bili bolji od Rusije rezultatom 28:27, a Španjolci su pobijedili Nijemce 28:24.

Slovenci su prvi polufinalisti Svjetskog rukometnog prvenstva u Španjolskoj! Naši zapadni susjedi u svom su četvrtfinalnom dvoboju pobijedili Rusiju rezultatom 28:27, u utakmici u kojoj su manje-više vodili cijelo vrijeme, na trenutke i s tri razlike.

Bila je to jedna jako nervozna utakmica, posebice s ruske strane čiji su igrači dobili čak tri crvena kartona – Gorbok (38. minuta), Čipurin (43.) i Jevdokimov (57.). U zadnjih minutu i pol Slovenija je ušla s dva gola prednosti (27:25), da bi zatim bio isključen Dolenec, a Dibirov iskoristio sedmerac za smanjenje slovenskog vodstva na 27:26. Nekih 40 sekundi prije kraja Zorman i Atman sudarili su se glavama, bio je kraći prekid, ali obojica su nastavila utakmicu. Marguč je zatim 25 sekundi prije kraja zabio za 28:26, odmah potom i Šelmenko za 28:27, ali 20 sekundi Rusima je bilo malo za preokret.

Kod Slovenije Marguč, Žvižej i Zorman zabili su po pet golova, Prošt je obranio osam, a Škof pet udaraca. Kod Rusije Dibirov je postigao šest, a Atman, Šiškarev i Šelmenko po četiri.

Sloveniju će u polufinalu čekati domaćin Španjolska, koja je u svom četvrtfinalnom dvoboju pobijedila Njemačku 28:24, nakon što su na poluvremenu gubili 12:14. Furija prolazak u polufinale ponajprije može zahvaliti trojcu Entrerrios (6), Tomas (7) i Aguinagalde (7 golova), dok je Nijemce predvodio Christophersen sa šest pogodaka. Također, Španjolce je pogurao i nominalno drugi vratar Sierra sa 11 obrana, dok je Šterbik, koji i inače cijelo prvenstvo brani dosta loše, imao samo dvije. Nijemce je dugo u igri držao Heinevetter koji je do kraja skupio 14 obrana.

Utakmicu je domaćin SP-a prelomio u razdoblju od 47. do 56. minute kad su napravili seriju 5:0 te od 21:21 došli do 26:21. Povratka u utakmicu za Nijemce više nije bilo...

Treći polufinalist Svjetskog rukometnog prvenstva jest Danska. Skandinavci su u četvrtfinalu pobijedili Mađarsku 28:26, a na putu do finala stoji im Hrvatska. Danci su dobar dio prvoga poluvremena vodili s više od pet razlike, da bi Mađari u 42. došli na tri pogotka zaostatka (21:18), ali Danci u 49. opet bježe na četiri (25:21). Ipak, završnica utakmice bila je dosta napeta, jer se od 54. minute, nakon što su Mađari došli na dva gola zaostatka (26:24) igralo pogodak za pogodak, a minutu i pol prije kraja naši sjeverni susjedi došli na 27:26. No, Mollgard je 36 sekundi prije kraja zabio i riješio pitanje pobjednika.

Kod Danaca je prvo ime bio Lindberg sa 10 pogodaka, a veliki obol pobjedi dao je i vratar Landin sa 16 obrana. Mađare je vukao Nagy (osam golova), ali nije mogao sam. Mađarski vratari zajedno su imali manje obrana od Landina (Mikler 9, Tatai 4).

Komentara 27

AN
Andreeejjj
23:40 23.01.2013.

BraWoooooooooooooooooo HRVATSKOJ i Sloveniji, svaka čast objema repkama, daj Bože da se sretnemo u finalu, bilo bi to baš super...uz pobjedu Hrvatske i zajedničkom veselju, slikanju, druženju i pjevanju! Pokažimo cjelom svjettu, da smo "balkanci" kulturni i dobri susjedi, pravi prijatelji i narodi, koje smeča od političara ne mogu zavesti i posvadjati!

Avatar bat 555
bat 555
22:45 23.01.2013.

Bravo susjedi.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
20:56 23.01.2013.

Mislio sam da su Slovenci sjeverni susjedi, kad ono oni na zapadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije