Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATI KVALIFIKACIJA

Slovačka slavila na gostovanju kod Mađarske, pobjedu joj donio tinejdžer

Mađarska
Foto: Pixsell/Reuters
09.09.2019.
u 23:05

Pogotke za Slovake postigli su Mak (40) i Boženik (56), dok je za Mađare nakratko izjednačio Szoboszlai (50).

U susretu skupine E kvalifikacija za Euro 2020., u kojoj se natječe i Hrvatska, Slovačka je kao gost u Budimpešti svladala Mađarsku sa 2-1 (1-0).

Pogotke za Slovake postigli su Mak (40) i Boženik (56), dok je za Mađare nakratko izjednačio Szoboszlai (50).

Iako je Mađarska bila bolji suparnik i više prijetila tijekom prvog poluvremena, Slovačka je na odmor otišla s vodstvom iskoristivši svoju jedinu priliku prvom poluvremenu. Mak je lijepo proigrao Hamšika na desnom krilu, uslijedio je prizemni ubačaj na peterac prema Boženiku, slovački centarfor bio je blokiran, ali lopta se odbila na nogu natrčalog Maka koji je s osam metar bio precizan.

Početkom drugog poluvremena mladi, 18-godišnji Szoboszlai odlično izvedenim udarcem s više od 20 metara s lijeve strane pogodio je sam gornji kut nemoćnog Dubravke za 1-1, ali samo šest minuta potom slovački tinejdžer Boženik (19 godina) vratio je prednost na stranu svoje reprezentacije. Lobotka se lijepo oslobodio čuvara i poslao okomitu loptu do Boženika koji se odlično zagradio na rubu kaznenog prostora i zatim preciznim prizemnim udarcem pogodio mrežu.


 
SKUPINA E
Azerbajdžan - Hrvatska  1-1 (Halilzade 72 / Modrić 11-11m)
Mađarska - Slovačka     1-2 (Szoboszlai 50 / Mak 40, Boženik 56) 
Ljestvica
1. Hrvatska       5  3  1  1 10-5   10
2. Slovačka       5  3  0  2  9-7    9
--------------------------------------
3. Mađarska       5  3  0  2  7-6    9
4. Wales          4  2  0  2  4-4    6
5. Azerbajdžan    5  0  1  4  5-13   1

Brončani s posljednjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, Belgijanci nastavljaju svoj siguran put prema plasmanu na Europsko prvenstvo 2020. godine.

U susretu šestog kola skupine I Belgija je rutinski odradila gostovanje u Glasgowu pobijedivši Škotsku sa 4-0 ostvarivši šestu pobjedu. 

Sve je bilo gotovo za pola sata, nakon što su gosti zabili tri gola, a strijelci su bili Lukaku (9), Vermalen (24) i Alderweireld (32), a za sva tri gola asistirao je Kevin de Bruyne. Najbolji igrač utakmice u 82. minuti se uspio i sam upisati među strijelce.

Rusija je u Kalinjingradu slomila Kazahstan tek u 89. minuti preko Maria Fernandesa. Cipar je na gostovanju bez većih problema pobijedio San Marino sa 4-0.

Belgija vodi sa 18 bodova, Rusija ima 15, Kazahstan 7, Škotska 6, Cipar 4, a San Marino je bez bodova.

U dvoboju dviju vodećih momčadi skupine C Njemačka je u Belfastu pobijedila do sada neporaženu Sjevernu Irsku sa 2-0. Golove odluke zabili su Marcel Halstenberg (48) i Serge Gnabry (90)

Nizozemska nije imala problema u Estoniji pobijedivši sa 4-0. Dva gola je zabio Ryan Babel (17, 48), a po jednog Memphis Depay (76) i Georginio Wijnaldum (87).

Na ljestvici vode Njemačka i Sjeverna Irska sa po 12 bodova, Nizozemska ima devet, Bjelorusija tri, a na začelju je Estonija bez bodova.

U skupini G Poljska i Austrija su odigrale 0-0, dok je Slovenija u susretu prepunom preokreta pobijedila Izrael sa 3-2.

Slovenija je povela, gosti su okrenuli rezultat, no domaćin je uspio izjednačiti, a u sudačkoj nadoknadi izboriti i pobjedu.

Strijelci za slovensku vrstu koju vodi Matjaž Kek bili su Verbič (43),  Bezjak (66) i Šporar (90), a za Izraelce Natcho (50) i Zahavi (63)

Sjeverna Makedonija je na gostovanju pobijedila Latviju sa 2-0, a golove su u razmaku od tri minute zabili Pandev (14) i Bardi (17).

Poljska vodi sa 13 bodova, Slovenija ima 11, Austrija 10, Izrael i Sjeverna Makedonija po osam, a Latvija je bez bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije