Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE

Slovačka razbila Azerbajdžan i preuzela vrh hrvatske skupine

Slovačka - Hrvatska
Foto: Igor Kralj/Pixsell
11.06.2019.
u 21:09

Pobjedom u Bakuu Slovačka je privremeno izbila na vrh ljestvice skupine E sa šest bodova iz tri utakmice, koliko ih imaju još Mađarska i Hrvatska. Wales je četvrti s tri boda iz dva nastupa, a Azerbajdžan je posljednji bez ijednog boda.

Novi uvjerljiv domaći poraz doživjela je reprezentacija Azerbajdžana pod vodstvom Nikole Jurčevića, a nakon Mađarske bodovima u Bakuu osladili su se i Slovaci koji su u dvoboju skupine E kvalifikacija za EURO 2020. slavili sa 5-1 (3-1).

Gosti su do vodstva stigli već u 8. minuti pogotkom Lobotke. U razdoblju od 27. do 30. minute viđena su tri sjajna pogotka. Kucka je iz slobodnog udarca u 27. minuti udvostručio vodstvo Slovačke.

Samo dvije minute poslije s lijeve strane se u kazneni prostor probio Šejdaev i sjajno pogodio suprotni kut slovačkih vrata pokraj nemoćnog Dubravke.

Tek što su Slovaci krenuli s centra njihov kapetan Marek Hamšik primio je loptu na 20-ak metara i odličnim udarcem poslao loptu u gornji desni kut za 3-1. Hamšik je u 57. minuti postigao drugi pogodak na povratnu loptu, a konačnih 5-1 postavio je branič Hančko u 85. minuti.

Pobjedom u Bakuu Slovačka je privremeno izbila na vrh ljestvice skupine E sa šest bodova iz tri utakmice, koliko ih imaju još Mađarska i Hrvatska. Wales je četvrti s tri boda iz dva nastupa, a Azerbajdžan je posljednji bez ijednog boda.

Od 20.45 sati u Budimpešti je Mađarska domaćin Walesu.

Hrvatska će sljedeće dvije utakmice odigrati u rujnu, obje u gostima. Prvo će 'vatreni' 6. rujna gostovati u Slovačkoj, a tri dana poslije u Azerbajdžanu.

EURO 2020 - kvalifikacije
SKUPINA E

Azerbajdžan - Slovačka   1-4
(Šejdaev 29 / Lobotka 8, Kucka 27, Hamšik 30, 57, Hančko 85)

Mađarska - Wales         (20.45)

Ljestvica
1.    Slovačka     3    2    0    1    7:2    6    
2.    Mađarska     3    2    0    1    5:4    6    
3.    Hrvatska     3    2    0    1    5:4    6    
4.    Wales        2    1    0    1    2:2    3  
5.    Azerbajdžan  3    0    0    3    3:10   0

Sljedeće utakmice: Slovačka - Hrvatska (6.9.), Wales - Azerbajdžan (6.9.),
Azerbajdžan - Hrvatska (9.9.), Mađarska - Slovačka (9.9.)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije