Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI TRENUCI

Slomio se kada je vidio srušeni helikopter, a sada je napisao emotivno pismo

Pao helikopter u kojem je bio vlasnik Leicestera
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
29.10.2018.
u 11:31

"Nikada nisam sreo čovjeka poput tebe - toliko vrijednog, posvećenog, strastvenog, toliko dobrog i dragog i nevjerojatno darežljivog. Za svakoga si imao vremena. Dirnuo si svakog koga si susreo."

Danski vratar Leicestera Kasper Schmeichel emotivnim se pismom oprostio od predsjednika Vichaija Srivaddhanaprabhe koji je smrtno stradao u padu helikoptera.

"Ne mogu vjerovati što se događa. Potpuno sam slomljen. Ne mogu vjerovati u ono što sam vidio tu večer, jednostavno se nije činilo kao stvarnost. Teško je opisati riječima koliko si značio ovome klubu i ovome gradu. Svi znamo koliko ste ti i tvoja obitelj uložili u ovaj klub, ali ti si bio puno više od toga. Nisi brinuo samo o klubu, nego o čitavoj zajednici. Tvoje beskrajne donacije bolnicama u Leicesteru i dobrotvornim zajednicama nikada se neće zaboraviti. U svakom pogledu si išao dalje i više od ostalih...", piše Schmeichel i dodaje:

"Nikada nisam sreo čovjeka poput tebe - toliko vrijednog, posvećenog, strastvenog, toliko dobrog i dragog i nevjerojatno darežljivog. Za svakoga si imao vremena. Dirnuo si svakog koga si susreo. Nije bilo važno o kome se radi, imao si vremena za svakog čovjeka. Uvijek sam ti se divio kao vođi, kao ocu i kao čovjeku."

"Promijenio si nogomet. Zauvijek! Svima si dao nadu da je nemoguće ipak moguće, ne samo navijačima Leicestera, nego navijačima drugih momčadi, navijačima drugih sportova! Ne postoji puno ljudi koji su to uspjeli..."

"Kada si me doveo 2011. godine rekao si mi da ćemo kroz šest godina igrati Ligu prvaka, da ćemo napraviti velike stvari. Inspirirao si me i vjerovao sam ti. Uz tebe sam osjetio da ništa nije nemoguće. Bez tebe i bez tvoje obitelji sve ovo, sve što smo zajedno napravili, sve što smo ostvarili, nikada se ne bi dogodilo. Pružio si mi iskustvo kakvo se doživljava samo u mašti. Doslovno si ostvario moje snove."

"Najponosniji sam na to što sam bio dio tvoje vizije. Okruženja kojeg si kreirao. Ovog kluba, grada i obitelji. A to smo sve imali zbog tebe. Zbog toga ću ti vječno biti zahvalan. Zahvalan sam što sam te poznavao, što sam mogao rasti uz tebe i tvoju prekrasnu obitelj i za sve privatne trenutke koje smo zajedno proživjeli."

"Srce mi se slama od pomisli da te više nikada neću vidjeti u svlačionici kada ranije dođem sa zagrijavanja, da više nikada nećemo razgovarati o svemu i o ničemu. Da nećeš biti tamo, zafrkavati se i smijati s dečkima, da neću vidjeti tvoj zarazni osmijeh i entuzijazam koji se prenosio na svakoga koga si susreo."

"Sada mi kao klub, kao igrači i kao navijači imamo odgovornost odati ti počast. Bit ćemo obitelj kakvu si ti stvorio. Držat ćemo se zajedno, pružiti potporu tvojim najbližima u ovim užasnim trenucima."

"Imao si viziju za ovaj klub, želio si najbolje za nas. Napravio bi apsolutno sve za nas. Bio si toliko strastven. Na terenu ćemo dati sve od sebe, onako kako si ti želio i tako ćemo odati počast tvom naslijeđu, ostat ćemo blizak obiteljski klub kakvim si nas ti stvorio."

"Nikada nećeš znati koliko si značio meni i mojoj obitelji. Stvarno mi je bila čast i privilegija biti malim djelićem tvoga života," zaključio je danski golman. 

Schmeichel u trenutku eksplozije bio je na stadionu, a kada je čuo sirene, istrčao je van i vidio helikopter vlasnika kluba u plamenu. Vratar je u suzama potrčao prema mjestu udaljenom 200-tinjak metara od stadiona. Kako prenose engleski mediji, danski reprezentativac stao je ispred olupine helikoptera, uhvatio se za glavu i zaplakao. Htio je i pomoći, no helikopter je u nekoliko minuta nestao u plamenu. Jedan je hrabri vatrogasac čak pokušavao otvoriti vrata plamtećeg helikoptera, no nije uspio. 

>> Pogledajte kako se Usain Bolt narugao Pogbi

Ključne riječi

Komentara 2

IB
ibiza
12:34 29.10.2018.

sta sada ,desilo se i zivot ide dalje ,da sam ja sa svojom familijom nastradal niko nebi ni slovo napisal o nama , fujjjjj

ZO
ZoreBlazevic
12:09 29.10.2018.

Šta ti je danska kultura,poštenje,zahvalnost.Svaka čast momku.Nacionalistički balkanjikosi učite se iako nikad nećete naučiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije