Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Angažman

Subotić novi trener Cibone: U ovu sam priču ušao svjestan situacije

Slobodan Subotić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
16.06.2017.
u 23:40

Važan igrač u tim pregovorima bio je Cibonin sportski direktor Andrija Žižić kojem je Subotić bio trener u Cedeviti

Iz Cibonina košarkaškog tornja došao je bijeli dim. Novi trener vukova je 60-godišnji slovenski stručnjak Slobodan Subotić (60).

– Iako priče o današnjoj Ciboni nisu bajne, ja sam u ovu priču ušao svjestan te situacije. Uostalom, bez obzira na poljuljanu reputaciju, Cibona je i dalje veliko ime europske košarke.

Dovodi ga njegov bivši igrač

Važan igrač u tim pregovorima bio je Cibonin sportski direktor Andrija Žižić kojem je Subotić bio trener u Cedeviti. A to je bila trenerska epizoda koja je za Subotića neslavno završila jer je dobio otkaz nakon banalnog razilaženja s predsjednikom Veberom.

– Sve to nije trebalo tako ispasti, no to se zbilo prije sedam godina i ja sam to već zaboravio.

Sad kada je pristao na angažman u Ciboni, Subotić se neće miriti s prosječnošću.

– Uvijek nastojim da moj rad donese klubu pomak i u svaki klub dolazim s pobjedničkim mentalitetom. A njega sam stekao nakon što sam s 30 godina zaigrao za Aris, i to uz grčke velikane Galisa i Janakisa.

Igrao je Subotić tada u Arisu i uz jednog hrvatskog velikana, a to je Stojko Vranković.

– Naše prijateljstvo datira iz te zajedničke sezone 1989./1990., a ono je okrunjeno kumstvom. Naime, Stojko je bio kum mom danas 25-godišnjem sinu.

Još jedno kumstvo, i prijateljstvo, veže Subotića sa značajnicima iz hrvatske košarkaške povijesti.

– Ja sam kum Rađinu sinu Roku, a Dino i ja smo jako dobri još iz vremena kada sam mu ja bio trener u Panathinaikosu. Kada su ga Celticsi htjeli razmijeniti u Philadelphiju, Dino je odlučio vratiti se u Europu pa je došao u Atenu. Zajedno smo tada prekinuli Panathinaikosov post u grčkom prvenstvu od 14 godina što, pored tada jakog Olympiakosa, nije pošlo za rukom ni momčadi s kojom je Božo Maljković 1995. bio prvak Europe.

Kad je već riječ o divovima grčke i europske košarke, Subotića za dva velika atenska kluba veže jedan kuriozitet.

– Ja sam jedini trener dosad koji je vodio i Panathinaikos i Olympiakos, no u očima navijača Panathinaikosa baš i ne uživam simpatije jer taj je rivalitet toliki da je nezamislivo da netko u svojoj karijeri radi za jedne i druge. Nakon što sam otišao iz Panathinaikosa, nekoliko sam godina u njihovoj dvorani dočekivan ovacijama, no kada sam se tamo pojavio kao trener Olympiakosa, gađan sam jajima i jogurtima.

Lijepo mi je bilo u Bejrutu

Europski košarkaški milje poznaje Slobodana Subotića pod nadimkom Piksi...

– Nadimak sam dobio s 20-ak godina kao igrač Olimpije u kojoj je trener i igrač bio pokojni Krešo Ćosić koji mi je jednom prilikom rekao: “Čuj, mali, dok ja izgovorim tvoje puno ime, prođe naš napad, zabiše nam oni kontru... I zato ću ja tebe zvati Piksi”.

Piksijem su ga zvali i posljednje četiri sezone u kojima je radio u Bejrutu gdje je u tamošnjem prvaku primao ozbiljan novac.

– Bejrut je fenomenalan grad, nešto poput Soluna. Jedino je prve moje sezone bilo nešto nemira, no onda su Libanonci zatvorili granicu prema Siriji pa se sve smirilo.

 

 

Komentara 4

Avatar links
links
07:19 17.06.2017.

nisi ti ničeg svjestan!! ovo će završiti kao i sa Spahijom prije par godina, zašto je Žižić još u Ciboni, brata je razigrao i prodao, uzeo neku lovu, šta ga još veže u omraženom klubu? nisu platili pola godine igrače a dovode nove trenere, odlazite iz svetog kluba podrepaši nesposobni!!!!

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
09:42 17.06.2017.

Vratite nam Rimca, pravu Zagrebačku legendu !!!!!!!

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
09:04 17.06.2017.

Hrvat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije