Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mikaela Shiffrin

Sljemenska kraljica otkrila tajnu uspjeha: Oslanjam se na osjećaj!

Mikaela Shiffrin - Snježna kraljica 2019.
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/3
05.01.2019.
u 18:01

Propustila sam priliku, staza je bila u izvrsnom stanju i dalo se, samo se trebalo proći bez velikih pogrešaka. Nažalost, nisam imala sreće - rekla je Andrea Komšić

Amerikanka Mikaela Shiffrin je četvrti put trijumfirala na Sljemenu. Vodeća skijašica u Svjetskom kupu još je jednom isprašila konkurenciju i uvjerljivo je osvojila prvo mjesto ispred Slovakinje Petre Vlhove i Švicarke Wendy Holdener.

Ovom pobjedom Mikaela Shiffrin je dostigla Austrijanku Marlies Schild koja je također četiri puta bila Snježna kraljica.

Mikaela Shiffrin - Snježna kraljica 2019.
1/13

Amerikanka je na Sljemenu stigla do novog osobnog rekorda. Mikaela je pobijedila na sedam slaloma u nizu.

- Nisam zapravo toliko trenirala, ali nekako se oslanjam na osjećaj, znam što i kako treba - rekla je Mikaela Shiffrin i istaknula:

- Jako volim Sljeme, atmosfera je uvijek sjajna. Volim ovu stazu. U obje sam vožnje krenula maksimalno, u drugoj sam čak i pogriješila na sredini staze, pa sam morala nadoknađivati, ali sam uspjela. To je bio izazov i zbog toga sam jako zadovoljna.

Slovakinja Petra Vlhova bila je druga s 1,25 sekunde zaostatka.

- Sretna sam, uvijek je lijepo završiti na postolju. Bilo je b, a pogotovo sam zadovoljna drugom vožnjom. Pomaknula sam se za jedno mjesto - podvukla je Petra Vlhova i dodala:

- Često sam druga, nisam znala da sam pet puta bila druga, ali znam gdje griješim, trebam se više truditi.

Na ovogodišnjoj Snježnoj kraljici natjecala se samo jedna hrvatska skijašica. Andrea Komšić nije uspjela izboriti drugu vožnju. Sljemensku utrku završila je na 51. mjestu.

Mikaela Shiffrin - Snježna kraljica 2019.
1/16

- Propustila sam priliku, staza je bila u izvrsnom stanju i dalo se, samo se trebalo proći bez velikih pogrešaka. Nažalost, nisam imala sreće - rekla je Andrea Komšić.

- Bilo kakva pogreška oduzme mnogo energije i onda se teško vratiti. To me zeznulo, potonula sam u glavi. Da mogu vratiti vrijeme, popravila bih tu prvu pogrešku i onda bi već bilo mnogo bolje - dodala je hrvatska skijašica. 

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije