Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi sustav lige

Sljedeće sezone SEHA liga igrat će se u dvije skupine, Veszprem se želi vratiti

04.04.2019.
u 22:48

Sljedeće sezone sigurno će igrati po dva kluba iz Hrvatske, Makedonije i Srbije te slovački Tatran i bjeloruski Meškov

Nakon osam sezona mijenja se sustav igranja u regionalnoj rukometnoj SEHA Gazprom ligi. Vodstvo lige odlučilo je da će se sljedeće sezone igrati u dvije skupine po šest momčadi.

Ove sezone u ligi je igralo deset klubova i, za razliku od nekih prijašnjih sezona, kvaliteta je pak bila nešto slabija. To je i razumljivo jer nije bilo mađarskog Veszprema, a ni slovenskih momčadi.

>> Pogledajte što je rekao trener PPD Zagreba Branko Tamše nakon finala SEHA lige

– Nakon što se odigra po deset utakmica u svakoj skupini igrat će se doigravanje, a potom završni turnir četiri najbolje momčadi. Novi sustav znatno će smanjiti broj utakmica u ionako prenatrpanom kalendaru natjecanja – rekao je Mihajlo Mihajlovski, predsjednik SEHA Gazprom lige.

Sljedeće sezone sigurno će igrati po dva kluba iz Hrvatske, Makedonije i Srbije te slovački Tatran i bjeloruski Meškov.

Želimo i juniorsku ligu

– Ovdje u Brestu imali smo sastanak s čelnicima mađarskog Veszprema i oni su zainteresirani da se vrate u ligu. Ako se vrate, potpisali bismo s njima ugovor na tri godine. Što se tiče ostalih mjesta, u pregovorima smo s puno momčadi i zemalja. Sve će se znati do kraja svibnja – istaknuo je Mihajlovski.

Što je sa slovenskim klubovima i Pick Szegedom?

– S Celjanima smo u stalnom kontaktu. Ako uspiju posložiti da se mogu natjecati u domaćoj ligi, Europi i SEHA Gazprom ligi, rado ćemo ih primiti. Što se tiče Gorenja iz Velenja, oni trenutačno nemaju kvalitetu da budu dio naše priče. Što se tiče Szegeda, njihov trener ima drugačiju viziju. Njemu je bolje da u mađarskoj ligi slabije suparnike pobjeđuje s dvadeset pogodaka razlike nego da igra puno jače utakmice u našoj ligi – istaknuo je prvi čovjek SEHA Gazprom lige.

1/9

Kako će se birati momčadi u dvije skupine?

– Prvi je kriterij da momčadi iz iste zemlje neće biti u istoj skupini. Drugi kriterij je da želimo imati kvalitetom dvije podjednake skupine. Dakle, blizina gradova iz kojih su klubovi neće biti mjerilo – rekao je Mihajlovski.

Postoji ideja da se sljedeće sezone igra i juniorska SEHA Gazprom liga.

– U toj ligi bi igrali igrači do 18 godina, a svi su ti igrači budućnost svojih klubova – zaključio je Mihajlovski.

Kao i na svakom završnom turniru, prisutan je i Aleksander Meškov, predstavnik tvrtke Gazprom.

– Ono što mi je posebno drago da je zanimanje za ovu ligu sve veće i veće, što se tiče medija. Sve naše utakmice prenose se na EhfTV.com što samo dokazuje koliko je ovo natjecanje važno u Europi. SEHA Gazprom liga jako se prati u Poljskoj, Italiji i čak na Islandu – rekao je Meškov.

1/6

O novom sustavu će reći:

– Mislim da će novi sustav donijeti poboljšanje, a istovremeno će dosta rasteretiti klubove koji su zaista imali prenatrpan raspored, pogotovo u ovom drugom dijelu sezone – rekao je Meškov.

Ugovor s tvrtkom Gazprom potpisan je 2013. godine, a istječe sljedeće sezone.

Postoji zanimanje Rusa

Čvrsto sam uvjeren da ćemo produžiti suradnju – istaknuo je predstavnik Gazproma.

Hoće li se neka ruska momčad uključiti u ligu?

O tome donosi odluku Ruski rukometni savez. Zanimanje sigurno postoji, a to dokazuje činjenica da njihova televizija prenosi Final-Four iz Bjelorusije – zaključio je Meškov.

Siniša Ostoić, direktor lige, prilično je zadovoljan kako se okončala još jedna sezona.

– SEHA treba nastojati naučiti što više od nogometa. Treba nam što više oglašavanja kako bi privukli velike sponzore. Što se tiče društvenih mreža, web-stranice, praćenja medija, tu smo u jako dobroj situaciji i tim dijelom sam jako zadovoljan – istaknuo je Ostoić.

Brest je drugi put bio domaćin završnog turnira SEHA Gazprom lige, a dobio je domaćinstvo jer ove godine grad slavi 1000 godina od osnutka. Dva puta domaćin završnog turnira bilo je još samo Skoplje.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
12:49 05.04.2019.

Ova liga je nepotrebna! Ili barem neka dovedu bolje klubove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije