Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO ČEH Klupski glasnogovornik veća zvijezda od pojačanja plavih

Slepička šutio kao... riba

02.01.2009.
u 19:52

Za razliku od vojske svojih sunarodnjaka koji svakog ljeta zaposjedaju našu obalu, Dinamov novi napadač 27-godišnji Čeh Miroslav Slepička stigao je usred zime, kad u more ulazi samo pet ekshibicionista na Bačvicama i Duško Grabovac sa svojim prijateljima kod Opatije. Dočekali su ga sportski direktor Zoran Mamić i najveće maksimirsko “pojačanje” u zimskome prijelaznom roku Siniša Jagodić, novi-stari šef odnosa s javnošću, kojemu je u zračnoj luci jedini zadatak bio ne dopustiti trojici novinara da čuju od Slepičke makar kurtoaznu izjavu.

Dođite u nedjelju
Nismo ga namjeravali pitati što misli o klupskoj politici Zdravka Mamića ili hoće li se javljati Bad Blue Boysima, koji su prije tri mjeseca uništili središte Praga. Zadovoljili bismo se i time da nam kaže koji bi broj dresa želio nositi, koliko pogodaka može obećati, ako uopće izbori mjesto u prvoj postavi. Bilo što. Umjesto toga, dobili smo samo Jagodićevu viku:

- U nedjelju! Dođite u nedjelju! U nedjelju!

Prvi put izvan Češke

Slepička je za to vrijeme šutio kao riba, s veselim osmijehom kao “jedan mali Čeh” i pogledom u prazno. Ponio je torbu s opremom i vjerojatno ponekom paštetom. Valjda će na terenu ponuditi više od onog što je jučer ponudio u zračnoj luci ili u Kupu Uefe u susretu protiv Dinama kad ga je Dino Drpić strpao u mali džep. U suprotnom, Ante Miše može mirno spavati i bez pojačanja u obrani.

Prvi Čeh u novijoj Dinamovoj povijesti tako nije ispao simpatičan, a najveći krivac za to je Jagodić koji se jučer držao važan kao glasnogovornik Pentagona, a zapravo nije napravio svoj posao. Jer glasnogovornik bi valjda trebao izaći ususret novinarima, a odmoći im može i najobičniji redar. Ništa, ostaje nam čekati do nedjelje kad bismo trebali čuti Slepičku. Ili možda opet Jagodića.

Igrač o kojemu brigu vodi naš menadžer Milan Martinović prvi će put igrati izvan Češke, a u sedam i pol sezona u ligi Gambrinus zabio je 31 pogodaka za tri kluba - Marilu Pribram, Slovan iz Libereca i prašku Spartu s kojom je pretprošle sezone jedini put uspio postati češki prvak. Dinamo je Sparti platio odštetu od milijun i pol eura, a Slepička će zarađivati 300 tisuća eura po sezoni, mnogo više nego u češkom doprvaku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije