Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO ŠUŠAK

Slavni trener zadovoljan potezom Dinama: Kopić je dobar izbor, nije neiskusan

Željko Kopić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
28.04.2020.
u 18:04

Osim Kopića, među trenerima u Dinamovoj školi bit će još dvojica bivših hajdukovaca: Goce Sedloski na čelu Dinama II, te Tonči Pirija, pomoćni trener momčadi U-17

Dinamova nogometna škola od jučer ima novoga šefa, nekadašnjega kadeta i juniora plavih, 42-godišnjeg Osječanina s prebivalištem u Zagrebu Željka Kopića. Malo je neobično da na čelo tako važnog segmenta Dinamova djelovanja dolazi donedavni trener Hajduka (premda mu to ne bi smjela ni trebala biti otegotna okolnost), kao što je neobično da jedan izvrstan trener u usponu odjednom radi zaokret u karijeri i iz trenirke i s terena uskače u odijelo i seli se u ured.

– Osjetio sam da je to izazov koji mi treba, funkcija koja će me poticati na dokazivanje na najvišoj razini i koja će od mene zahtijevati maksimalan angažman jer drukčije u Dinamu ne možete raditi – rekao je Kopić za Dinamovu stranicu te dodao:

– Naš je imperativ da unutar nogometne škole ponudimo uz najbolju moguću nogometnu izobrazbu i kvalitetan sportski život koji će Dinamovu mladost formirati kao ljude, sportaše i u konačnici kao nogometaše.

Kopić je na funkciji voditelja škole naslijedio Damira Krznara, a na njoj su se proteklih godina izmjenjivala brojna zvučna imena, poput Marijana Vlaka, Ive Šuška, Romea Jozaka, Božidara Šikića, Mirka Jozića, Ilije Lončarevića...

Iskusnoga trenerskoga vuka Ivu Šuška pitali smo je li Kopić premlad za tu funkciju.

– Naravno da je trenersko iskustvo izuzetno bitno za obnašanje funkcije voditelja Dinamove škole, jer ono je kapital koji pomaže dodatnoj edukaciji trenera unutar škole. Međutim, ne smatram da je Kopić nedovoljno iskusan; dapače, vodio je četiri prvoligaška kluba, postizao u njima zavidne rezultate i ima sve reference za taj posao – kazao je Šušak i dodao:

– Nije prvi put da mladi stručnjak preuzima ovu funkciju. Svojedobno je i Romeo Jozak bio vrlo mlad na čelu škole, a ona je pod njim doživjela procvat i ogroman tehnološki iskorak.

Dinamova škola na popisu ima 13 dobnih kategorija i isto toliko glavnih trenera. Zanimljivo, samo dvojica od njih 13-orice bila su Dinamovi igrači; Kristijan Polovanec (trener momčadi U-18) i Tomislav Mikulić (U-12). Uz njih, u školi je i Tomislav Butina, na funkciji direktora vratarske akademije.

Osim Kopića, među trenerima u Dinamovoj školi bit će još dvojica bivših hajdukovaca: Goce Sedloski na čelu Dinama II, te Tonči Pirija, pomoćni trener momčadi U-17.

Inače, odluka o osnivanju prve nogometne škole pod nazivom Hitrec-Kacian donesena je 27. prosinca 1967. godine, a u službenoj klupskoj reviji tada je pisalo:

“U nastojanju da unaprijedi rad s podmlatkom, NK Dinamo osnovao je pionirsko-omladinsku nogometnu školu, kojoj je dat naziv Hitrec-Kacian u znak pažnje prema tim velikanima našeg nogometa. Odluka o tome donijeta je na godišnjoj skupštini kluba i na svojoj prvoj sjednici novi upravni odbor donio je i odluku da se za potrebe škole otvori poseban žiro-račun, odnosno da se sredstva školskog fonda tretiraju odvojeno i koriste isključivo za poslovanje škole.”

>>> Pogledajte kako su se sportaši vratili treninzima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije