Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE LI SE SPASITI?

Slavni sportaš bankrotirao, slamku spasa mu je diplomatski imunitet

Becker Đoković
Foto: Press Association/PIXSELL
1/4
15.06.2018.
u 09:27

- To znači da ne može biti podvrtnug pravnom postupku na sudovima bilo koje zemlje sve do je priznati diplomatski agent - poručuju iz njegovog pravnog tima.

Bivši njemački tenisač Boris Becker zatražio je diplomatski imunitet kako bi se zaštitio od svih pravnih tužbi nakon bankrota, javlja BBC.

Becker je proglasio bankrot 2017. zbog duga privatnoj banci Arbuthnot Latham. Sada ga progone i traže njegovu preostalu imovinu.

Srednjoafrička Republika u travnju ove godine Beckera proglasila sportskim i kulturnim atašeom. 

- To znači da ne može biti podvrtnug pravnom postupku na sudovima bilo koje zemlje sve do je priznati diplomatski agent - poručuju iz njegovog pravnog tima.

Sam Becker ističe kako su postupci protiv njega neopravdani i nepravedni.

- Uzeo bih diplomatski imunitet da dovedem farsu do kraja. Neizmjerno sam ponosan što me imenovala Srednjoafrička Republika. Sport je nevjerojatno važan u Africi i brzo postaje univerzalni jezik - poručio je Becker kojeg inače zastupa Ben Emerson QC, koji je prethodno zastupao i Juliana Assangea i Marinu Litvinenko.

>> Pogledajte i galeriju: Seksi navijačice na otvaranju SP-a

Becker Đoković
1/10

 
Ključne riječi

Komentara 4

QQ
qqq
10:52 15.06.2018.

Ovaj već 5 godina bankrotira, a živi ko bubreg u loju.

PE
peugeot
00:51 16.06.2018.

@dalibor.hren : Izricito Vas (i nikog drugog!) trazi teniski sampion Novak Djokovic da nadzirete njegovu jahtu koja je na vezu u marini u Monacu gdje Djokovic zivi. Placa je 2500 eura, dakle placa snova, a spavat cete u jednoj odvojenoj sobici za poslugu Djokoviceve obitelji. Setno!

DH
dalibor.hren
22:12 15.06.2018.

Koliko puta je bankrotirao? Kako putuje po svijetu ako je izgubio sve?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije