Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATA UTAKMICA

Slavni nogometni sudac otkrio kakve je probleme imao s hrvatskim navijačima

Hrvatska - Češka
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
28.09.2018.
u 19:36

– Sudio sam Hrvatska – Češka u St. Etienneu. Nažalost, hrvatski navijači ubacili su velik broj baklji na travnjak te sam morao prekinuti utakmicu.

Marc Clattenburg, poznati engleski nogometni sudac, jedan je od dva ambasadora malonogometnog SP-a koji se ovoga tjedna igra u Lisabonu. Drugi je ambasador Roberto Carlos, proslavljeni brazilski nogometaš.

– Carlos će doći u subotu na finale. Bio je ovih dana u Londonu, na izboru najboljih igrača i trenera Fife – rekao je Clattenburg i odmah se nadovezao:

Modrić je zaslužio naslov najboljeg igrača svijeta. Osobno sam mu sudio puno utakmica, posebice dok je igrao u Tottenhamu. Nikad nisam imao s njim problema – istaknuo je Clattenburg koji je kao glavni sudac 13 godina dijelio pravdu u Premiershipu.

Tužio ga Jon Obi Mikel

U Engleskoj ga neki klubovi nisu voljeli, primjerice Chelsea.

– Da, sjećam se da su me prijavili 2012. godine zbog navodnog vrijeđanja njihova igrača Jona Obija Mikela. Jasno da to nije bila istina, što se kasnije dokazalo na sucu. Čini mi se da je igrač bio kažnjen sa 60.000 funti zbog klevetanja. Nije mi bilo lako tih dana jer mi je zbog laži mogao uništiti karijeru. Stizale su mi svakodnevno prijetnje. Ne samo meni već i mojoj obitelji. Čak sam razmišljao da prestanem suditi – istaknuo je.

Hrvatska - Češka
1/5

U karijeri je sudio sva važnija finala, od FA cupa, FA Community Shielda, sve do finala Lige prvaka, finala olimpijskog turnira u Londonu 2012. te finala Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine. A hrvatski ljubitelji nogometa dobro ga se sjećaju s utakmice u skupini EP-a 2016.

– Sudio sam Hrvatska – Češka u St. Etienneu. Nažalost, hrvatski navijači ubacili su velik broj baklji na travnjak te sam morao prekinuti utakmicu. Povukao sam igrače obiju momčadi prema svlačionici da netko od igrača ne bi stradao od baklji. Sjećam se da su hrvatski igrači bilo jako nervozni na toj utakmici i da je Modrić bio loš pa je rano zamijenjen – prisjetio se Clattenburg.

Modriću ste sudili i finale Lige prvaka između Reala i Atletica 2016. godine?

– Uh, jedna od težih utakmica za suđenje. Igralo se prilično čvrsto na obje strane. Atletico je imao pobjedu u rukama, ali je Ramos u sudačkoj nadoknadi izjednačio. Poslije su penali odlučili pobjednika. Ronaldo je pogodio zadnji za slavlje Madriđana – istaknuo je engleski sudac.

Je li vam žao što nikad niste sudili finale SP-a?

– Malo jest. Ali ne žalim.

U vaše vrijeme nije bilo VAR-a?

– Ne znam što bih rekao. I jesam i nisam za VAR. U Rusiji je zahvaljujući njemu nekoliko sudačkih pogrešaka ispravljeno pa je s te strane to u redu. Opet, prekida se igra, gledanje snimke može trajati minutama i to nije dobro – istaknuo je.

Malo vam nedostajalo do zlata

Hrvatska u Rusiji?

Odlična. Mislio sam da će moja Engleska lako u finale, rano smo i poveli, ali Modrić i društvo se nisu dali i preokrenuli su rezultat. U finalu niste imali snage za taj još jedan korak više – misli Clattenburg.

Prošle godine Clattenburg je napustio Premiership i otišao suditi u Saudijsku Arabiju. Naravno, za dobar novac. U Lisabonu je pak sudio utakmicu otvaranja SP-a u malom nogometu između Portugala i Grčke.

– Nikad nisam sudio mali nogomet pa, eto, da i to upišem u svoju bogatu karijeru – zaključio je Clattenburg.

>> Pogledajte video o Slavenu Biliću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije