Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA LISTI DUŽNIKA

Zvijezda je diljem svijeta i zarađuje milijune, a pogledajte koliko je dužan u Hrvatskoj!

RB Leipzig introduces new member Dani Olmo
Foto: Jan Woitas/DPA/PIXSELL
1/4
02.11.2020.
u 12:10

Zanimljivo je pogledati koji su sportaši na popisu poreznih dužnika

Porezna uprava objavila je jučer godišnju listu poreznih dužnika, a među brojim imenima našli su se i mnogi sportaši, bivši i sadašnji. Zanimljivo je pogledati tko je sve na popisu.

Tako su među dužnicima i dvojica bivši vatrenih - Igor Štimac (540.000 kuna) i Zvonimir Boban (205.00 kn). Tu su i brojni bivši sportaši ili sportski djelatnici poput Dine Drpića, Igora Cvitanovića, Ardiana Koznikua, Krune Lovreka, Hrvoja Štroka, Božidara Jovića, Gordona Schildenfelda, Orsata Zovka, Danka Đikića... Na popisu je ime i pokojnog Slavena Zambate (796.000 kn) koji je preminuo svega nekoliko dana prije objave ove liste.

24sata napominju da su veliki problem strani sportaši koji nisu ispunjavali svoje obaveze prema Republici Hrvatskoj i pitanje je kako će država sada to naplatiti. Najzvučnije ime na listi poreznih dužnika svakako je Dani Olmo koji je svjetski poznat nogometaš.

Španjolac je na početku ove godine iz Dinama prešao u Red Bull Leipzig u velikom transferu koji uključujući bonuse može iznositi i 35 milijuna eura. Olmo je španjolski reprezentativac koji zarađuje milijune eura, no Hrvatskoj je ostao dužan 466.000 kn.

Tu su još brojni stranci koji su igrali u Hrvatskoj. Rekorder je bivši dinamovac Tongo Doumbia (1,3 milijuna kn), nekadašnji miljenik navijača Hajduka Jean Kouassi (900.000 kn), bivši trener Dinama Ivajlo Petev (879.000 kn), nekadašnji napadač modrih Angelo Henriquez (447.000 kn). Tu su još brojni bivši igrači Dinama i Hajduka (Savvas Gentsoglu 257.000 kn, Leandro Sigali 242.000, Ahmed Said 232.000 kn, Artem Milevskij 220.000 kn...) te nekadašnji košakraš Cedevite Nolan Smith s 263.000 kuna duga. Hoće li Hrvatska ikada naplatiti ova potraživanja?

Listu dužnika možete pogledati ovdje.

Ključne riječi

Komentara 88

GI
gismund
12:27 02.11.2020.

pretpostavljam da Olmo niti ne zna za taj dug i da bi ga platio (jer se stekao dojam da je sasvim OK i normalan mladić) da se ovi iz porezne udostojali javiti mu da dug postoji...a to što se na ovaj način ljude žigoše govori više o nama nego o njemu!

ST
stefj
12:39 02.11.2020.

Ajde neka malo novinari istraže kako je taj dug nastao i da li postoji sudska parnica vezana uz to. Također me ne bi čudilo da je to dug vezano uz neke prekršaje koje su ustanovili inspektori ili poreznici, kojeg nitko osim njih nije svjestan... Naime, takva je velika većina duga prema poreznoj, gomila sudskih procesa, pitanje na kraju koliko njih će se dobiti... Ima preko 15.000 različitih kazni za privatna poduzeća i obrte, pa još na to kazne prema odgovornim osobama, a veliki dio toga ostavljen je inspektorima i poreznicima na slobodnoj procjeni. Možete misliti koliki je to kaos... Evo, mi dosta izvozimo, pa stalno imamo problema s carinom (izvoz!) i s poreznom. Od toga da stalno moramo objašnjavati zašto nam je prihod u bilanci manji od prometa po računu (jer mijenjamo devize da bismo isplatili plaće), preko toga zašto smo skoro stalno u preplati PDV-a, do toga da je papirologija dokazivanja Hrvatskog proizvoda tolika, da je jednostavno neisplativa. Davno smo naše proizvode prestali deklarirati kao Hrvatski proizvod...

DU
Deleted user
13:30 02.11.2020.

Cudno obicni gradani nemaju porezne dugove,njima se to efikasno naplacuje i nije moguce da porezna uprava nije efikasna.u cemu je tajna njihovog uspjeha s poreznom upravom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije