Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava 'hobotnica'

Slavni nogometaš jako voli Hrvatsku, a baš to posebno obožava!

13.07.2020.
u 08:00

Kad se najavio kako će i ovo ljeto doći na Šipan, napravili smo mu posebnu vaterpolsku kapicu s logom Bayerna i brojem 13. Spremno je stao na gol, a Maro Sušić – Suha (poznati dubrovački ugostitelj i bivši vaterpolist – op. a.) i ja smo mu pucali izvana te peterce – otkriva Nikša

Hajde, Nikša, da napokon vidimo pucaš li ti jače ili ja bolje branim – kazao je legendarni Bayernov vratar Manuel Neuer našem proslavljenom vaterpolskom sidrašu Nikši Dobudu za druženja na otoku Šipanu gdje popularni Nijemac ljetuje ovih dana.

I dogodila se ta zanimljiva utakmica. Dobudu nije teško bilo organizirati dvoboj jer u moru u blizini svog lokala na Šipanu, u uvali Priježba, ima igralište, pogađate – vaterpolsko.

Kad se najavio kako će i ovo ljeto doći na Šipan, napravili smo mu posebnu vaterpolsku kapicu s logom Bayerna i brojem 13. Spremno je stao na gol, a Maro Sušić – Suha (poznati dubrovački ugostitelj i bivši vaterpolist – op. a.) i ja smo mu pucali izvana te peterce – otkriva Nikša

Neuer je stao na vrata i to bez pomoći rukavica, a Dobud mu je pucao (otprilike) peterce.

Upoznao ih Toni Tapalović

– Kad se najavio kako će i ovo ljeto doći na Šipan, napravili smo mu posebnu vaterpolsku kapicu s logom Bayerna i brojem 13. Spremno je stao na gol, a Maro Sušić – Suha (poznati dubrovački ugostitelj i bivši vaterpolist – op. a.) i ja smo mu pucali izvana te peterce – otkriva Nikša.

Njega je s Neuerom upoznao Toni Tapalović, dugogodišnji trener vratara u Bayernu. Dobud nam nije otkrio rezultat, ali kaže da je više lopti zabio nego što ih je Neuer obranio. Proglasio je sebe pobjednikom, a kako se Neuer nije oglasio po tom pitanju, moramo mu vjerovati. No, i naš je sidraš bio zadivljen Neuerovim vratarskim umijećem.

– Oduševio me svojim golmanskim vještinama. Znam kako je on jedan od najboljih nogometnih vratara na svijetu, ali da će biti tako dobar i u vaterpolu, to zbilja nisam očekivao – kaže Dobud, član talijanskoga Pro Recca.

Kao što se zna, sezona u Italiji je prekinuta, a Rudićev i Dobudov Recco (i Bijačev i Bušljin) ostao je bez gotovo već osiguranog naslova talijanskog prvaka. A bio je i veliki kandidat – jer je bio i domaćin završnog turnira – za trofej u Ligi prvaka.

No, Dobuda sve to nije previše pogodilo, “viša sila je u pitanju”, vratio se u Dubrovnik i posvetio, između ostaloga, uređenju i vođenju svog lokala. I usput se družio s Neuerom, članom njemačke reprezentacije koja se na Svjetskom prvenstvu 2014. okitila zlatom.

No, i Nikša ima svoje trofeje: za ovu priliku istaknimo samo olimpijsko zlato iz Londona 2012. godine. Dakle, olimpijski pobjednik protiv svjetskog prvaka!

Nije to 34-godišnjem Nijemcu (Dobud mu je vršnjak) prvi put da ljetuje u Hrvatskoj za koju ga vežu i brojni prijatelji, Tapalović je samo jedan od njih. Sam je jednom rekao da bez Tapalovića ne bi prešao iz Schalkea u Bayern. Nakon što je nedavno oduševio ljude u Omišu, u koji je stigao biciklom i svima platio piće u jednom od lokalnih kafića, Neuer se zaputio u za njega najdraži i najljepši dio Hrvatske – Dubrovnik. Aktivan kakav jest, posjećivao je i okolne otoke, a na Šipanu je imao i taj dvoboj s Dobudom koji je odjeknuo u javnosti.

Nijemac voli Lijepu Našu

Fotografije Dobuda i Neuera pojavile su se na Instagram-stranici Priježba Beacha, prekrasne plaže s čistim morem u blizini šipanske luke.

– Manuel i ja poznajemo se godinama i povremeno se družimo. Oduševio me svojom jednostavnošću. Očaran je Šipanom i posebno Priježbom. Malo smo i zapjevali, hrvatske pjesme, naravno, posebice one Stavrosove. Bez toga nema prave atmosfere – napomenuo je Dobud.

Poznato je da njemački vratar jako voli Hrvatsku, pa je naučio i nešto hrvatskog jezika. Obožava dalmatinske pjesme, a najdraža mu je Stavrosova “Dao bih sto Amerika”...

Navodno se između Dobuda i njega dogovara i “uzvrat”, u kojem će Dobud pucati Neueru jedanaesterce, naravno na nogometnom terenu.

>> Pogledajte kako slavni vratar pjeva 'Lijepa li si'

Ključne riječi

Komentara 3

RE
RedTree
14:05 13.07.2020.

Legendo, dobro ti nama si uvijek došao. Sad i oni zadnji zatucani vide da 20,25% ljudi žali za Jugoslavijom, koji šize na svaki čin povezan s domoljubljem i vjerojatno je ta ekipa odradila ovu akciju javljanja njemačkim medijima. Thompson se ispričao radi svojih davnih grešaka iz svoje prošlosti i ogradio od toga, ali ekipa ga ne pušta i proganja ga, a s druge strane nije im problematičan Mesić sa svojim govorima početkom 90-ih, Milanović na sastanku s braniteljima što je govorio, Kotromanović pjevao. Ovo ne treba čuditi, jer je ovo naslijeđe iz bivše države, gdje se čak grupu "Daleku obala" pozvali na razgovor jer im je ime "Daleka obala" zvučalo sumnjivo. Sve bi nam oprostili, ali Hrvatsku nikad.

Avatar plavopoljac
plavopoljac
09:50 13.07.2020.

.....odkud sad tebi to, lijepa nasa pa jasenovac??? Tebi je Domovinski rat kao nogometna utakmica, malo se protrcis malo razgalamis, pa legnes na travu i dobijes upalu mozga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije