Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARNO?

Slavni Nizozemac zatražio je izmjenu jednog nogometnog pravila: Je li ipak pretjerao?

Glen Kamara and Ondrej Kudela File Photo
Foto: Andrew Milligan/PA Images/PIXSELL
1/2
14.04.2021.
u 18:30

Komentari bivšeg veznjaka Ajaxa, Real Madrida, Milana i Intera uslijedili su nakon nedavnog incidenta u utakmici Europske lige između škotskog kluba Rangers i praške Slavije

Igrače bi trebalo kažnjavati zbog pokrivanja usta rukom dok razgovaraju s protivnikom ili sucem, rekao je bivši nizozemski nogometni reprezentativac Clarence Seedor (45) sudjelujući na virtualnoj raspravi Europskog vijeća o rasizmu na sportskim priredbama.

Komentari bivšeg veznjaka Ajaxa, Real Madrida, Milana i Intera uslijedili su nakon nedavnog incidenta u utakmici Europske lige između škotskog kluba Rangers i praške Slavije.

Branič Slavije Ondrej Kudela pokrio je usta kad je razgovarao sa suparničkim veznjakom Glenom Kamarom, koji ga je kasnije optužio za rasistički komentar, što je češki igrač porekao.

UEFA je privremeno suspendirala Kudelu na jednu utakmicu otvorivši protiv njega disciplinski postupak zbog navodnog rasističkog zlostavljanja, a pod istragom je i Kamara zbog navodnog fizičkog napada nakon utakmice.

- Govorimo o sportu, on mora biti transparentan, pa zašto bih onda pokrivao usta ako trebam nešto reći svom protivniku - kazao je Seedorf.

- Ako razgovaram sa svojim trenerom ili suigračem i pokrijem usta, sve je u redu, ali kad se obratim sucu ili protivniku, u bilo kojem sportu, ne smijete pokriti usta. Ako to učinite, mora postojati sankcija, jer bismo trebali izbjegavati takvo ponašanje - rekao je.

Bivši nizozemski reprezentativac je kazao kako je tijekom karijere vidio situacije u kojima su igrači rukom prikrivali usta tijekom svađa.

- Vidio sam stvari s igračima koji su govorili i prekrivali usta tijekom utakmica. Bilo je rasističkih situacija i u posljednjih nekoliko tjedana ili mjeseci. Te se stvari mogu vrlo lako mogu otkloniti primjenom nekih pravila - dodao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije