Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSLAVLJENI IZBORNIK

Slavni Hrvat otkrio čega se boji nakon svih problema koji su zadesila Hrvatsku

Lino Červar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
23.03.2020.
u 21:57

Bojim se da ove sezone neće ništa biti od rukometa. Kamo sreće da sam se prevario. Možda se uspije odigrati nekakva završnica za rukometnog prvaka Hrvatske, možda se odigra završni turnir SEHA Gazprom lige. No, to je sve možda – kaže Lino

Lino Červar, izbornik rukometaša Hrvatske, provodi vrijeme u izolaciji čitajući knjige, smišljajući nove ideje. Kaže, u dućan uopće ne ide, a za opskrbu su zaduženi kći i zet. I šetnje su minimalne.

- Povrh svega još nam se dogodi i potres. Nije bilo ugodno to jutro. Srećom, stanujem u privatnoj kući pa nije bilo nekih oštećenja – priča Červar.

Sport je odavno stao i ne nazire se kada bi ponovno krenuo?

- Bojim se da ove sezone neće ništa biti od rukometa. Kamo sreće da sam se prevario. Možda se uspije odigrati nekakva završnica za rukometnog prvaka Hrvatske, možda se odigra završni turnir SEHA Gazprom lige. No, to je sve možda – kaže Lino.

Olimpijske igre u Tokiju?

- Mislim da ništa od toga. Dapače, uvjeren sam. Ne vjerujem da će biti odgoda za, primjerice, studeni ili prosinac. Više je izgledno da će se održati 2021. godine. Potpuna odgoda nema smisla jer je jako puno novca uloženo u objekte – razmišlja Lino.

Rekli ste da su vam Igre u Tokiju zadnje na klupi Hrvatske... Ako će se Igre održati 2021. godine, znači li to da ćete voditi reprezentaciju i na SP-u u Egiptu koje je na rasporedu u siječnju sljedeće godine?

- Ne idem s klupe dok ne osvojim olimpijsko zlato. Dakle, odlazim nakon Igara u Tokiju, samo ne znam koje godine. No, prvo se moramo i kvalificirati. Ako će Igre biti ove godine, ne vidim termin kada ćemo odigrati kvalifikacije. U tom slučaju vrijedio bi plasman s posljednjeg SP-a, a tu smo onda 'unutra' jer smo bili šesti. Ako će Igre biti 2021. godine, onda će možda plasman sa SP-a u Egiptu odlučiti tko će ići – rekao je Červar.

Ono što muči našeg izbornika jest to što će biti kada se sve vrati u normalu.

- Mislim da neće biti novca za sport. Ne samo kod nas, nego u svijetu. Bit će to teško vrijeme za sportaše. Vjerojatno će se naši klubovi morati osloniti isključivo na domaće igrače. Tko zna, možda se neki kvalitetniji igrači vrate doma jer ni vani neće biti novca – istaknuo je Červar.

Reprezentacija nema okupljanja do jeseni?

 - Kako ne moramo igrati kvalifikacije ni za EP, ni za SP, imat ćemo vremena za pripreme. Možda dogovorimo kakvu prijateljsku utakmicu. Rezultat s posljednjeg EP-a daje mi nadu da možemo i na sam vrh. Pa mi smo s krnjom reprezentacijom bili drugi, finale smo igrali bez Cindrića, s ozlijeđenim Karačićem... Samo su dva igrača vukla u tom susretu, Duvnjak i Marić. Motivacijom i obranom došli smo do srebra – zaključio je Červar. 

Ključne riječi

Komentara 2

PL
Playmaker
00:20 24.03.2020.

Ma koga briga Olimpijske igre !!! Nego Je najgore što vjerujete lažnim Ljudima WHOa !!!! Nevjerojatno koji su Ljudi tupavi i ne primjećuju šta se dešava

DU
Deleted user
22:48 23.03.2020.

I ja mislim da Olimpijske igre ove godine neće biti održane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije