Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slaven-Athletic 2:1

Slaven dobio veliki Athletic, ali ipak ispao...

Slaven Belupo (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/19
09.08.2012.
u 19:28

Slaven Belupo pobijedio je u Koprivnici Athletic Bilbao 2:1 (Maras, Gregurina) u 3. pretkolu EL, ali su ispali zbog poraza u Španjolskoj 1:3.

Slaven Belupo dostojno se oprostio od Europe. U uzvratnoj utakici 3. pretkola, Koprivničanci su svladali Atheltic Bilbao 2:1. Španjolci, prošlosezonski finalist Europske lige, na uzvratnu ovog natjecanja, u Koprivnicu su doputovali s prednošću od 3:1. I mogu Baski biti sretni što se ta prednost nije istopila već u prvih 45 minuta. Slaven Belupo utakmicu je otvorio s dvije sjajne prilike, da bi u 28. minuti Maras na noge digao 3500 domaćih navijača. Nakon prekršaja nad Rakom, Maras preko živog zida Španjolaca pogađa iz slobodnog udarca za prednost farmaceuta od 1:0. Tri minute prije odmora Purić je s 30 metara zatresao gredu.

Nezadovoljan igrom, Marcelo Bielsa u poluvremenu je izveo sve tri izmjene. Jedna od njih, Muniain već mu se u 46. minuti odužio izjednačujućim pogotkom. Imao je i Ferenčina svog džokera s klupe. Tek što je ušao, Gregurina je uspio prevariti gostujućeg vratara za novo 2:1 vodstvo farmaceuta.

– Jedan mali Slaven Belupo pobijedio je finalistu Europske lige. Siguran sam da u posljednjem trenutku utakmice nije dosuđen jedanaesterac za nas, nakon igranja rukom u Athleticovom kaznenom prostoru. Da se to dogodilo na drugoj strani sigurno bi bio penal. Ovako, velika je riba pojela malu! No, nitko nam ne može oduzeti činjenicu da smo ostvarili jednu od najvećih hrvatskih pobjeda – rekao je nakon susrta, trener farmaceuta Roy Ferenčina.

– Slomili smo ih presingom, što prošle sezone nije pošlo za rukom Sportingu, Schalkeu, Manchester Unitedu... – dodao je Ferenčina.

– Nisam zadovoljan jer smo izgubili od slabijeg protivnika. Žalostan sam jer se nismo uspjeli nametnuti. Bili smo spori, uspavani, daleko od one igre s kojom smo prošle sezone stigli do same završnice – kratak je bio trener gostiju, Marcelo Bielsa.

Ključne riječi

Komentara 12

BU
Bullshitter
20:28 09.08.2012.

Sla-venbe-lu-po Sla-venbe-lu-po!

Avatar mohito
mohito
19:38 09.08.2012.

BRAVO SLAVEN!!!!!!!

ZA
!zagreb!
20:44 09.08.2012.

Bravo. Bio je gušt gledati. Šteta što nisu prošli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije