Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD JE KRAJ

Bilić napušta čekićare s najlošijim učinkom trenerske karijere

Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
06.11.2017.
u 16:40

– Odnos s igračima je normalan, korektan, nema tu iščašenoga ponašanja. Ne, nismo s njima održali nikakav sastanak, jer ih je dosta otišlo na okupljanja svojih reprezentacija – rekao je Jurčević.

Do poslijepodnevnih sati nedjelje Slaven Bilić i njegov stručni stožer nisu bili dobili informaciju da više nisu zaposlenici West Hama, iako nas je s Otoka zapljusnuo val informacija o njihovoj smjeni.

Ondje se to još od subote navečer, nakon poraza od Liverpoola (1:4), očito uzima zdravo za gotovo, i Biliću više nitko ne daje nikakve šanse za ostanak među čekićarima.

Čelnici ne ulaze u svlačionicu

Iz Londona se javio Bilićev pomoćnik Nikola Jurčević.

Slaven Bilić
1/7

– Kakva mi je bila nedjelja? Nismo imali trening, igračima smo dali slobodno do utorka. Sa šefom Bilićem nisam se vidio, a ja sam dan proveo pred televizorom gledajući derbije engleske lige. Ova nedjelja mi je osobito dosadna i depresivna s obzirom na rezultat koji smo ostvarili protiv Liverpoola – kazao nam je Jurčević.

Ističe kako u subotu nakon utakmice s redsima nitko od vlasnika kluba nije sišao do svlačionice.

– Nije to ovdje običaj. Ako se nešto i događa oko našega statusa, onda se to odvija daleko od nas. Jasno nam je da je situacija teška, jer nam nedostaje bodova i u nezavidnoj smo situaciji na ljestvici. No, opet, ne mogu prežaliti neke stvari; na primjer da smo tako u igri ravnopravni Liverpoolu pa ekspresno primimo dva pogotka. Pa smanjimo rezultat, pa ga opet tako brzo primimo. Da ne spominjem šok iz prošloga kola kada smo primili pogodak u 97. minuti i ispustili pobjedu. Ta je utakmica ostavila i te kakvoga traga na igračima – dodaje Jurčević.

Slijede li vas još vaši igrači?

– Odnos s igračima je normalan, korektan, nema tu iščašenoga ponašanja. Ne, nismo s njima održali nikakav sastanak, jer ih je dosta otišlo na okupljanja svojih reprezentacija – zaključio je Jurčević.

Prema informacijama s Otoka, smjena trenera u West Hamu sada je već u sferi formalnosti. Tako bi Slavena trebao naslijediti 54-godišnji Škot David Moyes iza kojega su izrazito neuspješne epizode u Manchester Unitedu i Real Sociedadu.

I Moyes, pokraj još uvijek živoga Bilića, uopće ne skriva da želi preuzeti West Ham. Radije nego škotsku reprezentaciju s kojom su ga također povezivali.

– Uvijek sam govorio da me više privlači posao u klubu. Ukaže li se prava prigoda, ja bih svakako bio zainteresiran. Tako i u slučaju ponude West Hama. No, ta se prilika još nije otvorila. Znam kroz što sada prolazi Slaven, znam da mrzi ovakvu situaciju i da što je moguće prije želi ponovno pobjeđivati – kazao je Moyes, koji će za pomoćnika uzeti bivšeg engleskog reprezentativca Phila Nevillea.

Ali, i to bi trebalo biti vatrogasno rješenje jer vlasnici West Hama Gold i Sullivan na ljeto žele dovesti Čileanca Manuela Pellegrinija, danas trenera kineskog prvoligaša China Hebei Fortunea.

Allardyce: Bilić loše trenirao

Bilić bi tako trebao postati četvrti menadžer koji će ostati bez posla ove sezone u engleskom Premiershipu, nakon De Boera (Crystal Palace), Shakespearea (Leicester) i Koemana (Everton). Liga je ubitačno jaka i svaki ozbiljniji zaostatak jako je teško nadoknaditi, osobito ako mu momčad upadne u crnu rupu, kao što se to dogodilo Biliću.

– Nisam iznenađen glasinama o Bilićevoj smjeni jer West Ham nije dobar. Igrači su se pogubili zbog konstantnih promjena pozicija. A i Bilić ih nije dobro trenirao – kazao je Bilićev prethodnik na klupi čekićara Sam Allardyce.

Slaven je u nešto manje od dvije i pol godine na klupi West Ham u prosjeku osvajao 1,43 bod po utakmici, što mu je najgori učinak otkako je uplovio u klupske trenerske vode. Tek nešto bolji bio je moskovskom Lokomotivu gdje je po utakmici osvajao 1,44 boda. Dok je u Beşiktaşu imao najbolji učinak s 1,82 boda po utakmici. 

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije