Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO IZNENAĐENJE

Slaven Belupo deklasirao Rijeku i prošao u finale Kupa!

Slaven Belupo
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/12
05.04.2016.
u 19:17

Završilo je s rezultatom 3:0 u utakmici koja je potvrdila da Kekova momčad nema "ono nešto" za neki važniji uspjeh ove sezone

Slaven Belupo uistinu ne leži Rijeci ove sezone i nakon četvrtog remija u prvenstvu momčad Željka Kopića izbacila je favoriziranog protivnika iz Kupa te se plasirala u veliko finale! Bilo je 3:0 protiv Rijeke u Koprivnici, što znači da su farmaceuti ukupno slavili 4:2 u dvije utakmice.

SLAVEN BELUPO – RIJEKA 3:0 (Ejupi 43', Ozobić 54', Pokrivač 72')

Malo tko bi se nadao ovakvom rezultatu, posebno jer su posljednje četiri prvenstvene utakmice završile remijem, a u prvom susretu polufinala Kupa na Rujevici bilo je 2:1 za Rijeku.

No osjetili su u Koprivnici slabosti koje ima momčad Matjaža Keka, prije svega stoga što bez zadrške zakažu kad god trebaju napraviti neki iskorak. Ove sezone imali su pet bodova prednosti pred Dinamom i tad su na nevjerojatan način kiksali iz susreta u susret te prepustili aktualnom prvaku vrh ljestvice.

Sad su svi govorili o velikom finalu Dinama i Rijeke, okršaju koji bi bio idealan s obzirom na to da je riječ o dvije najjače momčadi Prve HNL, no drugoplasirana Rijeka ponovno je razočarala. Nisu čak ni prijetili u početku, došli su se braniti u Koprivnicu i sve je izgledalo preležerno, a u Koprivnici si rijetki tako nešto mogu dopustiti, posebno jer je farmaceutima upravo Kup prilika za ulazak u Europu.

No trebalo je neko vrijeme da Belupo zabije, uspio je Ejupi to u 43. minuti. Idealno vrijeme, rekli bi mnogi. Bio je to klasični napad domaćih, neki pomalo zbunjeni ubačaj, malo zbunjenih reakcija u obrani i ponuđena je prilika za Ejupija, koji prima loptu na prsa i s otprilike sedam metara silovito puca u mrežu nemoćnog Vargića.

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Mogla je Rijeka izjednačiti u 45. minuti kad nakon ubačaja Brezovca lopta poslije odbijanca u petercu završava na gredi. No ništa od toga i bilo je vrijeme za odmor, nakon kojeg su se Keku dogodile stvari koje nije predvidio ni u najgorim noćnim morama. Reprezentativni vratar Vargić katastrofalno je reagirao u 54. minuti i Ozobićev lukavi, ali ipak preslabo izvedeni slobodni udarac, završava iza njegovih leđa.

Popunjene tribine su erumpirale, znali su da je cilj blizu, samo nedostaje još jedan gol za mirnoću. I došao je u 72. minuti kao filmski scenarij. Gol je zabio Nikola Pokrivač, koji je prije nešto više od mjesec dana prebolio tešku bolest, rak limfnih žlijezda. Željko Kopić ga je tako oporavljenog i bez kluba, bez utakmice u nogama punih šest mjeseci, pozvao u Koprivnicu i nogometaš mu se odužio. Naravno da su nakon pogotka emocije proradile, sa stadiona se čulo skandiranje njegova imena i teško da može biti ljepše od ovoga – konačnu odluku o putniku u finale donio je Pokrivač.

A u tom velikom okršaju 10. svibnja u Osijeku čekat će Slaven boljega iz susreta Dinama i Hajduka, u kojem modri imaju prednost od 2:0 iz prvog susreta.

>> Finale Kupa je veliki uspjeh za mene jer sam se vratio nakon teške bolesti

>> Željko Kopić: Hoće li i peti put biti Kekova crna mačka?

Komentara 31

DU
Deleted user
19:35 05.04.2016.

hahahahaa vi bi sa Dinamom se uspoređivali hahahaha.....je,je Kek je bolji trener od Mamića. Svi vi ste bolji od Dinama hahahaha . Slavene iako sam Dinamovac ni najmanje mi nebi bilo žao da osvojite kup. Bravo Slavene.

DU
Deleted user
19:31 05.04.2016.

Rijeka je smiješna momčad!

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
19:21 05.04.2016.

nema kluba kojemu se ne dogadjaju utakmice velikih brojeva,,,, kod nas si nakon jedne utakmice šampion nakon druge levat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije