Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE BITI LAKO

Slatki zadatak: Traži se najbolji u najboljoj godini

Sandro Sukno
AFP
12.12.2009.
u 09:51

Birati najboljega u 2009. godini bit će doista pravo zadovoljstvo. No, ne i lagan posao.

Seniori su se na Svjetskom prvenstvu u Rimu okitili brončanim medaljama a sa završnog turnira Svjetske lige u Podgorici vratili su se sa srebrom. Studentska reprezentacija se na Univerzijadi u Beogradu domogla također srebra a juniori su znali samo za zlato: mlađi su svjetski prvaci iz Šibenika a stariji europski prvaci s Krete.

I sadašnjost i budućnost!

Mnogi će uskliknuti: bila je to najuspješnija reprezentativna godina od hrvatske samostalnosti. I jest! Hrvatska je dokazala da je prava vaterpolska velesila. Ima sadašnjost, ali i budućnost. O prošlosti će svjedočiti i kolekcije trofeja kojima se diče članovi našeg sedmeročlanog žirija koji će u sljedećih sedam dana izabrati najboljega u najboljoj godini. Slatka li zadatka!

Birati najboljega u 2009. godini bit će doista pravo zadovoljstvo. No, ne i lagan posao. Trebat će, primjerice, odvagnuti blistava postignuća branitelja naslova vratara Frane Vićana, koji je s Jugom bio prvak, ali nema ga u reprezentaciji, i njegova kolege Josipa Pavića, prvog vratara reprezentacije koji je, pak, s Mladosti “samo” drugi, ali bio je na vratima brončanih.

A neće biti lako poredati po kvaliteti niti sve ostale asove: iskusne Igora Hinića i Samira Barača te predvodnike novog vala Sandra Sukna, Nikšu Dobuda i Petra Muslima, provjerene Mihu Boškovića, Damira Burića, Samira Barača, Andru Bušlju, Franu Karača...

Smodlaki pet trofeja

Večernji list organizira izbor najboljeg vaterpolista godine već 22. put. Sve je počelo 1988. godine, u vrijeme bivše države, a dosad je najviše trofeja osvojio bivši sidraš Juga i reprezentacije (a sada Cattara) Mile Smodlaka, čak pet (jednom je, 1999. nagradu podijelio s Dubravkom Šimencom), po tri imaju Igor Milanović, Perica Bukić i Siniša Školneković, dva Dubravko Šimenc.

Ove godine naglašenih favorita nema, pa će kod članova našeg žirija odlučivati nijanse. Procjenitelji su iz različitih hrvatskih vaterpolskih središta, pa smo i na taj način izbjegli favoriziranje bilo kojeg od aktivnih igrača. Ne sumnjamo da su članovi našeg žirija, baš zbog svojih briljantnih karijera, potpuno kompetentni da donesu pravorijek o najboljem te da će statua Vaterpolist, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, i ovaj put otići u prave ruke. A tko će biti taj sretnik, o tome više sljedećih dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije