Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petev skriva sastav

Škorić: Mladi Šemper imao je problema zbog loše zadnje linije

16.03.2016., gradski stadion Poljud, Split - Prva utakmica poluzavrsnice Hrvatskog nogometnog kupa, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Ante Coric.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/8
02.10.2016.
u 12:51

Odlaskom Eduarda, priliku je dobio Adrian Šemper, vrlo perspektivan vratar kojeg je želio Chelsea, ali tadašnji sportski direktor i trener Zoran Mamić odbio je, nije želio razgovarati bez osam milijuna eura

Dinamo s golmanima nikako da dođe na zelenu granu, već desetljeće ga muči taj problem, a za takvo stanje najmanje su krivi sami golmani. Klub je imao potpuno krivu strategiju, nije im se vjerovalo i nakon dvije-tri pogreške išlo se na promjenu.

U redu, Eduardo je bio standardan, iako su i njemu počeli spočitavati zbog lošijih reakcija, golova koje je primio u prvi kut. No, on je bio vođa ne terenu, on je diktirao obranom, koja je primala malo golova. A ti isti defenzivni igrači sad igraju užasno, curi sa svih strana.

Odlaskom Eduarda, priliku je dobio Adrian Šemper, vrlo perspektivan vratar kojeg je želio Chelsea, ali tadašnji sportski direktor i trener Zoran Mamić odbio je, nije želio razgovarati bez osam milijuna eura.

I Šemper je dobio priliku, no u tjednu kad ga je Uefa proglasila “wunderkindom” i opisala ga kao vratara koji ima perspektivu da postane svjetska klasa, oko njega su se počela lomiti koplja i upitno je hoće li braniti danas u utakmici s Hajdukom. Zbog mnogo primljenih pogodaka, razmišlja se da na vratara stane Dominik Livaković, vratar U21 reprezentacije koji je stigao iz Zagreba kao još jedna velika perspektiva.

Šemper mi se više sviđa

– Danas ćete na utakmici vidjeti tko će braniti – kazao je trener Dinama Ivajlo Petev koji ni igračima nije rekao tko će među vratnice. No, nije rekao ni ostalima tko će istrčati, tko će biti na klupi, a tko će derbi gledati s tribine, tek je dodao da svi moraju biti spremni.

Šemperov zastupnik Darko Alegić preporučio je klubu da poštedi Šempera, da ne brani protiv Hajduka, pa da se nakon derbija vidi kako dalje.

– Da se mene pita, stavio bih Šempera da brani i danas, to mladom golmanu samo može biti dodatna podrška – kaže legendarni vratar plavih Zlatko Škorić koji se nakon igračke karijere posvetio treniranju vratara te je objasnio što se događa sa Šemperom.

– Očito je ušao u momčad u krivo vrijeme, kad je cijela momčad jako pala. Ostao je bez podrške zadnje linije. A mladom golmanu treba sigurnost obrane, da i on postane sigurniji, staloženiji, te bi onda mogao biti gazda 16-erca. S dečkom sad samo treba razgovarati, psihološki-pedagoški, da ostane stabilan – kaže Škorić.

Izravno je odgovorio ne pitanje sviđa li mu se više kao vratar Šemper ili Livaković:

– Šemper, ali neću govoriti o detaljima.

Tko se više sviđa Ivajlu Petevu, vidjet ćemo danas u Maksimiru kad sat vremena prije utakmice vratari izađu na zagrijavanje.

Petev je očito trener koji ne otkriva detalje o sastavu. Od njega je teško dobiti konkretan odgovor koliko god mu hrvatski jezik dobro ide.

Hoće li Ćorić biti među 11 ili 18?

– Imam neke ideje, ali vidjet ćete to na terenu – rekao je Bugarin.

– Nadam se pravom derbiju, da će naša momčad igrati dobro i da će svi koji budu igrali dati maksimum za tri boda, koji su nam sad najvažniji. Zadovoljan sam s treninzima koje smo odradili i vjerujem da ćemo danas dobro igrati.

Vraća plave na auto(put)

Na tim je treninzima mogao steći i prve dojmove o momčadi, ali nije mogao baš puno toga promijeniti.

– Mogu reći da ću vratiti Dinamo tamo gdje bi trebao biti i ovim derbijem želim da se Dinamo vrati na taj auto(put). Nisam imao vremena puno promijeniti, ali oni koji budu igrali dat će maksimum, bit će koncentrirani na utakmicu – kazao je trener i dometnuo da osjeća pritisak derbija:

– Ovo je kao derbi Levski – CSKA u Bugarskoj, svaka zemlja ima svoj derbi. Pritisak? Da, on uvijek postoji, no ja sam na to naviknut.

O Hajduku nije želio puno govoriti.

– Da, gledao sam ga, analizirao i poštujem Hajduk, ali me uvijek više zanima moja momčad i to kako će ona igrati.

I nas zanima kako će Dinamo igrati s Petevom, novim strategom plavih.

Komentara 8

BR
Brontops
13:46 02.10.2016.

Nije problem u Semperu vec u onima koji stvaraju problem Semperu. A to su desetorica na terenu i desetak tisuca nogometnih sveznalicu s casom piva u ruci i vec tri-cetri u mozdanim stanicama. I na kraju jadnici -hocu reci novinarcici- kojima bez pproblema nema kruha pa ih sami moraju mijesiti!

Avatar Titanov sin
Titanov sin
14:29 02.10.2016.

Od kad je on na golu zadnja linija je užas. Ima samo dvije varijante, obrana je zaboravila preko noći igrati nogomet ili je mali glavni faktor nestabilnosti. Ne smijemo zaboraviti veznu liniju koja osim Jonasa ne igra obranu, mislim da tu počinju problemi.

DM
drazen.muhvic
15:13 02.10.2016.

Jednako se tako može reći da je momčad, a poglavito obrana, nesigurna kada zna da ima na golu neiskusnog i ipak ne pretjerano kvalitetnog golmana. Mali lijevu stranu gola očajno pokriva, a kod nekih golova koje je "popio" izgledao je kao da se ne zna niti ispravno baciti na tu stranu. K tome je "nemušti mrtvac" koji ne zapovijeda obranom, ali ajde, neka vam bude, mali će biti svjetska klasa, tko sam ja da sudim o nečijim golmanskim kvalitetama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije