Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči EP-a do 18 u Litvi

Škola i ozljede "krivci" za slabu formu

'                               '
''
05.07.2010.
u 13:33

Mladi će se hrvatski reprezentativci na smotri najboljih europskih sastava boriti za jedno od prvih pet mjesta koja izravno vode na Svjetsko prvenstvo.

Juniorska košarkaška reprezentacija Hrvatske do 18 godina u Slavonskom se Brodu priprema za europsko prvenstvo, koje će se od 22. srpnja do 2. kolovoza održati u litavskom Vilniusu. Pod palicom trenera Ante Nazora vježba 16 igrača, do završetka priprema "isplivat" će njih 12 koji će se u Litvi boriti za jedno od prvih pet mjesta koja vode na Svjetsko prvenstvo.

Pobjede protiv Crne Gore

U sklopu priprema mladi su košarkaši u dvorani Vijuš odigrali i tri prijateljska susreta s Crnom Gorom, u kojima su upisali dvije pobjede i poraz.

– Još nismo potpuno spremni, ali nadam se da ćemo u idućih 15-ak dana ukloniti uočene nedostatke. Imali smo poteškoća jer se većina igrača zbog ozljeda i školskih obveza pripremama priključila dosta kasno, tako da nam forma nije na razini na kojoj bi trebala biti. Pokazalo se to i protiv Crne Gore, koja se potvrdila kao odličan protivnik koji gaji agresivan stil igre – kaže trener Nazor.

Hrvatske košarkaške nade u Litvi će igrati u iznimno jakoj skupini s Nijemcima, Srbima i Grcima. Prije toga, već u četvrtak, 8. srpnja putuju u London, gdje će nastupiti na jakom međunarodnom turniru. Završnu fazu priprema odradit će u Tuhlju.

Bez obzira na trnovit put koji ih čeka, najbolji hrvatski juniori pokušat će se približiti uspjesima svojih prethodnika, koji su s proteklog svjetskog i europskog prvenstva donijeli brončana odličja.

Nema sustavnog rada

– Za budućnost hrvatske košarke ne treba strahovati. Izdvojio bih Darija Šarića, koji je upravo dobio nagradu za najboljeg mladog košarkaša, te Borisa Baraća koji će igrati u NLB ligi u Širokom Brijegu. Međutim, nedostaje nam sustavnog i kvalitetnog rada u klubovima i u tom segmentu morali bismo napraviti pozitivan iskorak. Reprezentacija je samo nadogradnja i još jedna stepenica više u njihovu razvoju i karijeri – zaključio je Nazor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije