Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIO METODU

'Skinuo sam osam kilograma, danima nisam ništa jeo, a puno sam trenirao'

07.11.2019.
u 17:01

Na putu do finala postigao je tri pobjede. U osmini finala svladao je reprezentativca Turkmenistana Orazova (8:0), u četvrtfinalu reprezentativca Armenije Vardumjana (12:8) i u polufinalu reprezentativca Kazahstana Polivadova (2:1). U finalu je od njega bio bolji ruski reprezentativac Alirzajev

Svečano je bilo u Hrvačkom klubu Sesvetski Kraljevec. Kako i ne bi kada je njegov član Vjekoslav Luburić osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu hrvača do 23 godine održanom u Budimpešti. Na putu do finala postigao je tri pobjede. U osmini finala svladao je reprezentativca Turkmenistana Orazova (8:0), u četvrtfinalu reprezentativca Armenije Vardumjana (12:8) i u polufinalu reprezentativca Kazahstana Polivadova (2:1). U finalu je od njega bio bolji ruski reprezentativac Alirzajev.

Ostao bi u Vrbovcu, ali...

– Nastupao sam u kategoriji do 82 kilograma. No, da bih nastupio u toj kategoriji trebao sam prije SP-a skinuti osam kilograma. Oni koji poznaju borilačke sportove jako dobro znaju što to znači i koliko je to teško. Moram sam žestoko trenirati, a pritom ništa ne jesti – kaže Luburić.

Hrvanjem se počeo baviti u Vrbovcu.

– Za sve moje sadašnje uspjehe zaslužan je i moj bivši klub. Mislim da se u klubu nitko nema pravo ljutiti što sam otišao u Sesvetski Kraljevec. U Vrbovcu jednostavno nisam imao kvalitetne sparing-partnere. A da sam ih imao, možda ne bih nikad ni otišao. Zato sam izabrao obližnji Sesvetski Kraljevec i dobro sam odlučio. Moram zahvaliti roditeljima koji mi svih ovih godina pružaju veliku podršku – istaknuo je Luburić koji je ove sezone hrvatskom hrvanju donio šestu medalju.

Ova medalja prva je s velikih natjecanja za klub Sesvetski Kraljevec, ujedno je i potvrda dobrog rada trenera reprezentacije Ihara Pjatrenka i izbornika Antona Đoka.

Bio je i pčelar

– Mojem klubu je ovo prva i povijesna medalja s velikih natjecanja nakon što sam kao klupski trener četiri puta osvajao peta mjesta s nekim od svojih sportaša. Upornost, predanost, vjera u ono što radim i puno odricanja dovelo je do ovog rezultata. Ako mene pitate, ovaj rezultat bio je samo pitanje dana i trenutka, no mi treneri smo ponekad i malo nerealni, ali takvi moramo biti. Ovo je idealan trenutak da se zahvalim svojoj obitelji na podršci i razumijevanju za sve izostanke od kuće, svome klubu i ekipi, svim sparinzima, od Vjeke i svih ostalih koji su dio ovog tima i naše momčadi. Hvala i ljudima koji nas prate i podržavaju financijski kada je god to potrebno – emotivno je rekao Dinko Kremić, predsjednik Hrvačkog kluba Sesvetski Kraljevec.

Upravo je Kremić zaslužan za dovođenje Luburića i za pružanje prilike da izraste u sjajnog hrvača.

– U početku sam ga zaposlio u svojoj tvrtki Pčelarstvo Kraljevec. Ondje je radio godinu i pol. Sada ga školujem za trenera, ima službeni automobil. U budućnosti ga vidim i kao dobrog trenera. Uskoro otvaramo klub u Dugom Selu gdje bi Luburić bio jedan do trenera – rekao je Dinko Kremić. 

Ključne riječi

Komentara 1

ZI
zimerman
03:46 13.11.2019.

Samo tako nastavi , sljedeće zlato je tvoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije