Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIB - OSI 1:1 Remi u posljednjem susretu 26. kola

Skender sve poskidao

19.04.2009.
u 22:41

Duboko u sudačkoj nadoknadi Srđan Vidaković spasio je bijelo-plave i spremio zasluženi bod u džep. Uzdali su se u Vinkovcima u treću sreću, ne bez vraga. Cibalia, istina, nije uspjela pobijediti Osijek, iako je tome bila opasno blizu, ali je barem stala na kraj nizu od dva uzastopna poraza protiv najomraženijeg suparnika. Slavonski derbi u slovo je pratio najave sudionika. I posljednju, ali i sve prethodne utakmice dva najveća kluba istočne Hrvatske vinkovački napadač Željko Malčić sveo je u jednoj rečenici: “Znaš da ćeš dobiti i dijeliti batina”.

Navijač sedmogodišnjak


Među gledatelja koji su večeras došli na utakmicu bio je i Ivan Marković sa svojim nećakom Daliborom (7).
– Veliki sam navijač Cibalije i na utakmice dolazim uvijek kada mi to obaveze dopuštaju. Zadovoljan sam ovosezonskim rezultatima jer su dečki kroz utakmice pokazali da mogu i da znaju. Da su nedavno pobijedili Dinamo, a imali su veliku šansu, ništa im ne bih mogao prigovoriti – rekao je Marković.
Deset godina od Kupa
Unaprijed se zna da se neće “umirati” u ljepoti. Kartoni su i večeras ponovo letjeli na sve strane, uostalom i prekršaji su u prosjeku svirani gotovo svaku minutu i pol, ukupno njih 53. Jer nije nevažno tko će biti gazda u svom šoru. Pogotovo ne zbog nogometne netrpeljivosti između dva grada udaljena svega četrdesetak kilometara.

Osijek i Vinkovci već dugo nisu u ljubavi, a ona je eskalirala na ‘entu’ potenciju prije točno 10 godina i famoznog finala kupa u Maksimiru u kojem su se bijelo-plavi dokopali najvrjednijeg trofeja u svojim vitrinama. “Godzilin rep” s te utakmice i danas se vuče. Pa ipak, i danas dva kluba, unatoč neizostavnim prepucavanjima navijača, vežu jake spone. Uostalom, prvi strateg u Gradskom vrtu Tomislav Sterinbrückner u sezoni 1996./97. kao igrač sudjelovao je u povratku Vinkovčana u 1. HNL.

Prvih 45 minuta nije dalo naslutiti deseti remi u slavonskim derbijima. Osijek je dugo vremena opasno živio i samo zahvaljujući Marinu Skenderu koji je poskidao zicere Vidoviću, Husiću, sjajno reagirao kod Pavličićeva slobodnjaka, bijelo-plavi su preživjeli uvodni tornado domaćina. Svojim prvijencem u HNL-u Domagoj Vida uspio je nakratko skinuti omču s grla gostiju, no svega četiri minute kasnije, zahvaljujući Željku Malčiću, stvari su ponovo došle na svoje.

Prvijenac Vide
– Bojao sam se da neće završiti dobro, jer mi se teško vraćamo kada gubimo. Na sreću, uspjeli smo izjednačiti – ispričao je u dahu ponajbolji Cibalijin igrač Bagarić, koji je zbog ozljede koljena još od studenoga prošle godine izvan travnjaka. Utakmicu je, treba li reći, proveo na nogama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije