Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER OSIJEKA

Skender: Nema nervoze, bit ćemo pametni i zreli

Dino Skender
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
01.08.2019.
u 18:59

Osijek je u Bugarskoj bio blizu pozitivnog rezultata, a bijelo-plavi gol su primili iz jedinog udarca koji su dopustili protivniku

Pred trenerom Osijeka Dinom Skenderom utakmica je poslije koje nema popravka. U 2. kolu kvalifikacija za Europsku ligu igraju protiv sofijskog CSKA i moraju nadoknaditi gol zaostatka iz Bugarske.

– Nisam nervozan, otkako sam sjeo na klupu gotovo svaka utakmica bila je povijesna pa je tako i ova. Dečki su spremni, znaju što ih čeka. Zasad nema previše nervoze, tako je bilo i pred utakmicu u Sofiji. Ušli smo pametno i zrelo. Nadam se samo da ćemo ovaj put imati više sreće i da ćemo bolje proći – odgovorio je trener Osijeka.

Dino Skender
1/4

Osijek je u Bugarskoj bio blizu pozitivnog rezultata, a bijelo-plavi gol su primili iz jedinog udarca koji su dopustili protivniku.

Vraćaju hrabar pristup

– Svjesni smo da je situacija drukčija nego u Sofiji, CSKA ima prednost, a mi smo ti koji moramo juriti rezultat, ali moramo biti pametni i strpljivi. Oni su brzi, imaju neugodnih i brzih igrača i ne bi bilo dobro da prerano izgubimo glavu. Nećemo ići glavom kroza zid, već trebamo strpljivo graditi napad. Vjerujem da možemo proći – poručio je trener Osijeka koji će bugarskoj momčadi suprotstaviti isti sastav kao i prije tjedan dana u Sofiji.

“Možemo proći”, više je puta poput kakve mantre ponavljao Skender. Naravno, poželjno je ako je takav samouvjeren stav prenio na svoje igrače.

– Ne, upravo suprotno, oni taj stav prenose na mene. Kada sam poslije poraza u Sofiji ušao u svlačionicu, dobio sam potvrdu za takvo razmišljanje, svi su bili razočarani jer su bili svjesni da smo bolji protivnik. Moji su igrači shvatili da se takav hrabar pristup mora vratiti. Imamo razloga biti optimisti – poručio je Skender.

Istodobno, Ljupko Petrović izvukao je CSKA iz krize. Najtrofejnija bugarska momčad vezala je dvije uzastopne pobjede, a trofejni trener najavljuje da se u Osijeku neće isključivo čuvati rezultat koji njegovu momčad vodi u iduće kolo kvalifikacija.

Petrović je padao u Osijeku

– Ne idemo u Osijek braniti prednost koju smo ostvarili u prvoj utakmici. Nemamo se čega bojati, budemo li se isključivo branili, vjerojatno nećemo uspjeti izboriti prolaz – poručio je Petrović bugarskim novinarima.

Inače, Ljupko Petrović kao trener nema previše uspjeha na stadionu na kojem je doživio najveće trenutke igračke karijere. Štoviše, doživio je poraz na posljednja dva gostovanja u Gradskom vrtu. S Crvenom zvezdom poražen je 2:0 u sezoni u kojoj je s njima pokorio Europu, a kao trener Croatie iz Sesveta izgubio je 2:4.
Iako je “pola grada” na godišnjim odmorima, u Osijeku očekuju solidan posjet.

Dva dana prije utakmice prodano je 3.500 godišnjih ulaznica čiji su vlasnici uglavnom i iskoristili vaučere za kupovinu ulaznice protiv CSKA po povoljnijoj cijeni. Očekuje se i oko 700 navijača bugarske momčadi.

>> Trebaju li očevi, baš kao Zidane, gurati sinove u prvu momčad?

Ključne riječi

Komentara 1

VT
vecernji_tabloid_popa_tolja
20:23 01.08.2019.

Moze li Skender biti ozbiljan trener? Kakav golman jos gori trener

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije