Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna sudbina KK Splita

Skansi: Rezultati sve govore o Rađi kao čelniku kluba

KK Split
Marin Tironi/Pixsell
09.03.2010.
u 21:09

Posljednjih godina na Gripama su se mijenjali igrači i treneri. Samo je Dino Rađa ostajao, a klub je i dalje propadao.

Ako su prijašnja opravdanja za loše rezultate KK Splita u NLB ligi bila loša financijska i igračka situacija, za posljednje neuspjehe takve isprike ne vrijede. Umjesto da se, s obzirom na igrače i ime kluba, nejakom A-1 ligom lako prošeta, trostruki prvak Europe pao je na niske grane. Bori se za ostanak u Prvoj hrvatskoj ligi.

Odlazak trenera Borisa Kurtovića i postavljanje za trenera Mladena Vuškovića teško će išta bitnije promijeniti. Svi u Splitu znaju da se riba čisti od glave, a glava kluba s Gripa zadnjih sedam godina je Dino Rađa.

Ključne kumske veze

– Ne bih želio puno govoriti da ne ispadne da sam čekao taj trenutak. Ja sam svoje rekao kada sam otišao iz kluba, a to je bilo kada se Rađa odlučio za svoga kuma (Slobodana Subotića, nap. a.). Evo, vidimo gdje smo sada došli – kaže Petar Skansi.

Taj legendarni igrač i trener žutih bio je i sportski direktor Splita. Prije tri godine otišao je nakon niza sukoba s tadašnjim trenerom Subotićem. Koji je potom preuzeo i njegovu funkciju, a otišao je prošle godine kada su se pojavile ozbiljne financijske teškoće.

Skansi tvrdi da u njima ne leži razlog za posljednje teške udarce koje je doživio trostruki prvak Europe.

– Nije problem u novcu, kada sam ja igrao nismo mnogo zarađivali, ni današnji igrači nisu puno drugačiji. Jednostavno ne valja ozračje u klubu, a jedini je put da se dovedu kvalitetni stručnjaci puni entuzijazma te da se svi oboružaju radom i strpljenjem – napominje Skansi, koji smatra da Rađa ne može izvući klub iz krize.

– Rezultati koje klub postiže sve govore! – ističe Skansi.

Veterani će pomoći

Drugi legendarni igrač žutih Rato Tvrdić nije želio iznijeti svoje mišljenje o razlozima za loše stanje u klubu. No, spreman je pomoći.

– Predsjednik sam Udruge veterana i sljedeći tjedan sastat ćemo se s ljudima iz kluba i vidjeti kako dalje. Split nam je svima jako mnogo dao i svi smo spremni pomoći mu – objašnjava Rato Tvrdić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije