Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugo čuvana tajna

Skandalozan VIDEO! Otkriveno kako šamara djecu i to smatra normalnim

Halid Kurt
Foto: Screenshot
26.10.2019.
u 09:25

- Ne žalim zbog šamara, žalim samo zato što me možete čuti kako psujem - prokomentirao je snimku nogometni trener

Turski nogomet upravo potresa golem skandal jer je u javnost nakon tri godine od incidenta dospjela užasavajuća snimka.

Na njoj je moguće vidjeti Halida Kurta kako šamara djecu, nogometaše stare do 19 godina, i to zato što su se u svlačionicu na poluvremenu vratili slabog rezultata.

Kurt je tada trenirao U-19 momčad Kayseri Meysuspora, a njegov je bijes izazvao 3:1 zaostatak od vršnjaka iz Kayseri Idmana Yurdua.

Turski mediji ne navode u ovome trenutku tko je snimio incident i kako je skrivan pune tri godine, ali ističu da su se sada na noge digli svi nadležni savezi, počevši od onog krovnog, Turskog nogometnog saveza.

- Žao mi je zbog toga što se dogodilo, a disciplinska komisija je već mobilizirana - napomenuo je i Musy Soykarji, predsjednik Saveza amaterskih sportskih klubova grada Kayserija, pa svemu dodao kako nadležne institucije nisu mogle znati što se zbiva jer sve ove godine Kurta nitko nije prijavio.

Sam 'djelitelj pravde' nije se pretjerano uzrujao, dapače, kazao je da pljuske smatra sasvim prihvatljivom odgojnom metodom.

- Dat ću vam primjer. Kada sam bio učenik, moj me profesor također znao udariti. I zašto ne udariti nekoga ako se ne zna ponašati? Ako ti profesor kaže da umukneš, a ti ne prestaneš, što onda? Profesor mora udariti učenika kada je to neophodno. Što drugo učiniti s djetetom koje njegovi roditelji nisu odgojili? Razmislite o tome - odvratio je Kurt, pa dodao da 'šamaralica' nije nikakva novost u svijetu nogometa:

- Nije to metoda koju samo ja primjenjujem, to su radili i moji prethodnici. Pa čitav svijet zna da je Alex Ferguson šutno kopačku i pogodio Davida Beckhama u oko nakon poraza od Arsenala, a kažu da je šamarati s vremena na vrijeme znao i Fatih Terim. Volim svoje igrače. Imamo odnos oca i sinova, nema između nas glume i pretvaranja. 

- A što se videa tiče, što se dogodi u svlačionici, treba ostati u svlačionici. Žao mi je što je snimka dospjela u javnost. Takve se stvari događaju kada se gubi. Ispričavam se, ali ne žalim zbog šamara, žalim samo zato što me možete čuti kako psujem - prokomentirao je Kurt, koji i danas radi s djecom i koji se pohvalio da je spornoga dana njegova momčad preokrenula rezultat i pobijedila 5:3.

Komentara 26

MA
MAX127
10:33 26.10.2019.

Stvarno ide svijet u k.. kad je ovo i u turskoj skandal

TZ
tomislav.zubovic
11:20 26.10.2019.

No zaista što učiniti ako kažeš učeniku da šuti a on i dalje provocira ? Kažeš mu napusti učionicu a no neće, može li odgovor što učiniti? Donjet mu pohvalnicu , zahvalit mu se na uzornom ponašanju?

Avatar nisam..robot
nisam..robot
10:50 26.10.2019.

Cuo sam da Erdovi odaslanici tako samaraju po Bosni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije