Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROCURILI DOKUMENTI

Veliki skandal potresa nogomet: Uključen prvi čovjek Fife i Sarkozy

Gianni Infantino
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
02.11.2018.
u 19:27

Navodno je procurilo 70 milijuna stranica dokumenata o zbivanjima u nogometu.

Procurili su dokumenti koji dokazuju da su Manchester City i PSG  svojedobno uspjeli izbjeći kaznu za nepoštivanje financijskog fair playa, i to uz pomoć predsjednika Fife Giannija Infantina, koji je tada bio u Uefi, te tadašnjeg predsjednika Uefe Michel Platini, objavio je Der Spiegel.

Navodno je procurilo 70 milijuna stranica dokumenata o mračnim stranama nogomet.

Uefa je 2010. uvela financijski fair play, kako bi spriječila bogate klubove da suludo troše, te ih ograničavala koliki im manjak smije biti.

Godinama je mnoge čudilo kako Manchester City i PSG izbjegavaju kazne, a prema informacijama koje su procurile njihov glavni 'saveznik' tada je bio Gianni Infantino koji se više puta tajno sastajao s njima te im otkrivao detalje iz Uefinih knjiga.

Oni su sklapali nagodbe s Uefom kako ne bi dobili sankcije, te potpisivali 'sponzorske ugovore' koja je Uefa tolerirala, a koji su ih štitili da im financijski fair play bude u granicama normalnog.

U ovom skandalu spominje se i ime bivšeg predsjednika Francuske Nicolasa Sarkozya koji je od katarskog Emira Tamina  Al-Thaija na sastanku 2010. zatražio da kupi PSG i lansira sportski kanal u Francuskoj, a za uzvrat će Michelu Platiniju reći da Kataru da Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

>> Pogledajte i gužvu na Maksimiru za ulaznice

Komentara 41

BR
Bravo
20:32 02.11.2018.

70 milijuna stranica??? Pa jel imate predođbu koliko je to? Pa to je 140 tisuća buntova papira. Kako se to zametnulo da je sad procurilo?

DU
Deleted user
19:42 02.11.2018.

Eto nekako nisam iznenađen.

DO
domxerex
20:08 02.11.2018.

Naravno da se sve vrti oko love, zar ste sumnjali. Naročito za Katar koji ima petrodolara više nego Slavonija u jesen blata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije