Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NORVEŠKOJ MEDALJA

Skandal na Igrama: Ruska Angelina Jolie zbog supruga ostala bez bronce

Anastasija Brizgalova
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
22.02.2018.
u 10:06

Ova odluka ne iznenađuje s obzirom na to da je sportaš sam priznao da je bio pozitivan. Tvrdio je da je svjesno uzeo meldonij.

Član ruske mješovite curling ekipe Aleksander Krušelnicki, koji je bio pozitivan na meldonij, proglašen je krivim zbog kršenja antidopinških pravila i oduzeta mu je brončana medalja koju je osvojio sa suprugom, objavio je u četvrtak Sportski arbitražni sud (CAS).

Ova odluka ne iznenađuje s obzirom na to da je sportaš sam priznao da je bio pozitivan. Tvrdio je da je svjesno uzeo meldonij. Brončana medalja u mješovitim parovima u curlingu koja je oduzeta Krušelnickom i njegovoj supruzi Anastasiji Brizgalovoj, koju mnogi smatraju ruskom Angelinom Jolie, tako je dodijeljena Norveškoj iako je to odluka koju još moraju potvrditi Međunarodni olimpijski odbor (MOK) i Međunarodna curling federacija (WCF), dodaje u svom priopćenju CAS.

Anastasija Brizgalova
1/6

CAS je odluku objavio kratko nakon što je saslušanje u Pjongčangu otkazano na zahtjev svih uključenih stranaka – Krušelnickog, MOK-a i WCF-a.

Ovaj dopinški slučaj ruskog sportaša uzet će u obzir i izvršni odbor MOK-a koji treba odlučiti o eventualnom ukidanju suspenzije Ruskog olimpijskog odbora (ROC).

ROC je suspendiran 5. prosinca nakon otkrivanja sustavnog dopingiranja, čime je de facto zabranjen nastup ruskim sportašima na Zimskim olimpijskim igrama. Dopuštenje za nastup dobilo je 168 Rusa koji nisu imali nikakve veze s dopingom, a u Pjongčangu nastupaju pod olimpijskom zastavom. 

 

Komentara 38

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
10:26 22.02.2018.

Ruska posla. Sta cemu doping za curling haha.

Avatar Mortunić_Krozte
Mortunić_Krozte
11:45 22.02.2018.

Pa za taj dosadni i spori sport se ne bi čak ni crnogorac dopingir*o

Avatar Zgubider.
Zgubider.
13:41 22.02.2018.

„..Ruska Angelina Jolie...“_Bolja je od Angeline Jolie koja ima 40 Kila s krevetom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije