Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči EP-a

Skandal! Kosovskim karatistima nije dopušten ulazak u Srbiju

Karate
Foto: Tomislav Milicevic/PIXSELL
09.05.2018.
u 10:38

Kosovski olimpijski odbor potvrdio je da njihovim karatistima i vodstvu saveza nije dopušten ulazak u Srbiju

U Novom Sadu od 9. do 13. svibnja održava se Europsko prvenstvo u karateu na kojem će sudjelovati i 23 hrvatska natjecatelja. Naša delegacija u Srbiju je otišla puna optimizma te se nada žetvi medalja.

No uoči početka prvenstva došlo je do skandala. Naime, vodstvu Kosovskog karate saveza i njihovim natjecateljima zabranjen je ulazak u Srbiju.

Policija  na graničnom prijelazu Merdare zabranila im je ulazak jer tako je odlučio srbijanski MUP, javlja koha.net.

Reprezentacija se vratila u Prištinu. Kosovski olimpijski odbor potvrdio je da njihovim karatistima i vodstvu saveza nije dopušten ulazak u Srbiju.

Srbijanski karate savez, organizator EP-a, najavio je kako Kosovo može sudjelovati na natjecanju samo s obilježjem Europskog karate saveza. Predstavnici Kosovskog karate saveza odbacili su takvu mogućnost.

Ključne riječi

Komentara 27

DU
Deleted user
10:46 09.05.2018.

Ako svjetska karate federacija priznaje Kosovo i Kosov je članica, onda ovo treba sankcionirati. A i EU bi trebala reagirati. To što Srbija ne priznaje Kosovo nema veze sa karateom i sportom.

VE
veseljak
11:59 09.05.2018.

U Srpskom vecernjem samo o majcici Srbiji citamo. Prekodrinske novine .

Avatar Apsalar
Apsalar
12:45 09.05.2018.

Da smo država kao što nismo, solidarno bi se povukli iz natjecanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije