Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELO SP

Sjeverna i Južna Koreja nastupile zajedno, ali nisu mogle parirati Njemačkoj

Njemačka rukomet
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
10.01.2019.
u 20:04

Ovo je prvi put u povijesti rukometa da su reprezentacije Sjeverne i Južne Koreje nastupile zajedno pod jednim imenom.

Rukometna reprezentacija Njemačke pobjedom je otvorila Svjetsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj i Danskoj. Nijemci su u Berlinu svladali Koreju s 30:19.

Ovo je prvi put u povijesti rukometa da su reprezentacije Sjeverne i Južne Koreje nastupile zajedno pod jednim imenom. Spojile su se na inicijativu Svjetske rukometne federacije.

Uoči utakmice na kojoj se skupilo gotovo 15,000 ljudi nije svirala himna ni jedne od Koreja već je pronađen kompromis pa se s razglasa puštala korejska narodna pjesma Arirang. Ta je pjesma neslužbena himna korejskog poluotoka, a uvrštena je i na UNESCO-vu listu.

No, ujedinjena Koreja na kraju je pružila slab otpor. Uwe Gensheimer je sa sedam golova bio najefikasniji u sastavu njemačke, dok su Tan Kang i Dong Hyun Jang postigli po četiri pogotka za Južnu Koreju.

Od 20.15 sati u susretu skupine C u Kopenhagenu će se sastati Danska i Čile.

Hrvatska će svoj susret 1. kola skupine B u Munchenu igrati u petak od 18 sati protiv Islanda.

Komentara 1

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
22:19 10.01.2019.

Kad su ovi iz južne Koreje pričali ovima iz sjeverne šta ima ovima se noge odsjekle 🚩❌👿

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije