Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESLANJE

Sjajne vijesti iz Švicarske! Čudesna braća Sinković europski prvaci!

Valent i Martin Sinković
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
02.06.2019.
u 11:04

Luka Radonić je u finalu lakih samaca zauzeo četvrto mjesto s vremenom od 7:06.490 minuta. Prvak je Mađar Galambos, a Luka je za trećeplasiranim Talijanom Gorettijem zaostao više od četiri sekunde

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Europskom veslačkom prvenstvu u švicarskom Luzernu.  

Braća Sinković su na dominantan način obranili naslov europskih prvaka, a ukupno sada imaju četiri zlata s europskih prvenstava. Sinkovići su krenuli jako i već na 500 metara su imali više od dvije sekunde prednosti, a na pola staze su i povećali svoje vodstvo. Dokraja su Zagrepčani mirno kontrolirali utrku i prvi prošli ciljem od 6:22.460 minuta ispred Rumunja (6.24.530) i Španjolaca (6:26.310).   

Luka Radonić je u finalu lakih samaca zauzeo četvrto mjesto s vremenom od 7:06.490 minuta. Prvak je Mađar Galambos, a Luka je za trećeplasiranim Talijanom Gorettijem zaostao više od četiri sekunde. 

Čestitao i ministar Krstičević

Braći Sinković na ovom rezultatu je čestitao i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević.

- Poštovani Martine i Valente

u ime pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime, čestitam vam na osvojenom naslovu europskog prvaka u veslanju. 

Još jednom ste potvrdili da ste na samom vrhu europskog i svjetskog veslanja.  

Hrvatska vojska je ponosna na vaše uspjehe, vi ste ambasadori Republike Hrvatske i hvala vam što nas predstavljate u najboljem svjetlu! -
 

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Keep_calm
Keep_calm
11:25 02.06.2019.

Zbilja, čudesna braća! Svaka čast.

BA
bakotic
11:23 02.06.2019.

Svaka čast momci!

KA
kajinx
12:07 02.06.2019.

Zlato za Hrvatsku i ponosne roditelje! Hvala vam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije