Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆI HRVAT NA TRONU

Sjajne vijesti iz Madrida! Ivan Kvesić je novi svjetski prvak

ivan kvesić
Foto: Dražen Brajdić
1/3
10.11.2018.
u 13:06

Nevjerojatna je ovo godina za 22-godišnjeg člana Hercegovine Zagreb jer je proljetos osvojio srebro na Europskom prvenstvu

Hrvatska ima i trećeg prvaka svijeta u karateu. Nakon pohrvaćenog Belgijca Juniora Lefevrea (2000.) do 70 kg i Biograđanina Danila Domdjonija (2008.) do 60 kg, na najviše postolje Svjetskog prvenstva popeo se i Ivan Kvesić (do 84 kg.), momak iz Širokog Brijega.

Na dan okršaja za medalje Kvesić je bio jedini finalist ovog madridskog prvenstva koji je do zlata došao bez borbe jer njegovu protivniku Ukrajincu Valeriju Čobotaru nije bilo dozvoljeno nastupiti zbog doživljenog nokauta, dan prije, u momčadskom natjecanju.

No, sve to niti najmanje ne umanjuje njegov zlatni domet jer je do polufinala došao s bodovnom razlikom 21:4 (iz četiri borbe), a potom je u polufinalu pobijedio prvorangiranog svjetskog karataša Turčina Aktaša (2:1).

Nevjerojatna je ovo godina za 22-godišnjeg člana Hercegovine Zagreb jer je proljetos osvojio srebro na Europskom prvenstvu, a s ovim dometom je odškrinuo vrata nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje će njegov sport debitirati kao član olimpijske obitelji.

>> Pogledajte i najavu 'Plave devetke' koju danas možete naći na kioscima


 

Ključne riječi

Komentara 13

DH
dalibor.hren
13:10 10.11.2018.

Bravo!!!

IL
ilijan1a
13:20 10.11.2018.

Bravo Ivane!

Avatar Idler 3
Idler 3
13:14 10.11.2018.

Iskrene čestitke !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije