Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZADRU

Sjajne vijesti: Hrvatska uskoro dobiva novi stadion

Stadion
Foto: Privatni album
1/2
22.09.2022.
u 17:51

Od inicijative ŠC-a Višnjik za razmatranje prijedloga izgradnje suvremene infrastrukture za atletiku i za nogomet, na temelju nužnih zahvata da bi se u Zadru i atletici i nogometu dugoročno omogućili kvalitetni uvjeti za razvoj

Grad Zadar objavio je na svojoj mrežnoj stranici Projekt Atletskoga centra i nogometnoga kampa Skročini koji je izradila tvrtka D&Z. Od inicijative ŠC-a Višnjik za razmatranje prijedloga izgradnje suvremene infrastrukture za atletiku i za nogomet, na temelju nužnih zahvata da bi se u Zadru i atletici i nogometu dugoročno omogućili kvalitetni uvjeti za razvoj, do konkretnih pojedinosti budućega sportskoga objekta prošlo je dosta vremena tijekom kojega su obavljene potrebne aktivnosti.

Za sada jedan stadion

Budući Atletski centar i nogometni kamp Skročini lociran je na području tzv. Barutane, negdašnjega vojnoga objekta u neposrednoj blizini gradskoga predjela Skročini na oko 80 tisuća četvornih metara.

– To su sjajne vijesti za atletiku, no od ideje do realizacije katkad je dug i naporan put. Jer, sada treba osigurati financije, a to je uvijek teži dio posla. Atletski stadion u Zadru bio bi drugi takve vrste u Hrvatskoj. Za sada je jedini specijalizirani atletski stadion onaj Mladosti u Zagrebu – rekao je Mladen Katalinić, izbornik Hrvatske atletske reprezentacije.

Kada bi Zadar dobio stadion, na njemu bi se bez problema mogla održavati sva nacionalna prvenstva...

– Kada bi se dodale montažne tribine, a ima prostora, mogao bi se organizirati i međunarodni miting – dodao je Katalinić.

S obzirom na vrijeme u siječnju i veljači, u Zadru bi se svi klubovi iz sjevera Hrvatske bez problema mogli pripremati.

– Da, Zadar je grad u kojem najmanje puše bura, što nije zanemarivo – zaključio je Katalinić.

Tribina za 820 gledatelja

Prema prijedlogu, na spomenutom bi prostoru bili smješteni atletska staza i druge površine za sve atletske discipline s tribinom za 820 gledatelja. Potom, jedan nogometni teren s tribinom za 620 gledatelja, dva terena bez tribina, jedan teren kao polovica nogometnog igrališta i jedan mali teren. Zanimljivo je da bi na krovu jednoga od objekata bio smješten poligon za treninge vratara. U sklopu kompleksa bili bi i bazen s četiri pruge, bazen za hidroterapiju, teretana i smještaj u 25 dvokrevetnih soba, kao i ostali popratni i servisni sadržaji. Projekt predviđa i parkiralište za 268 automobila te šetnice i druge sadržaje. 

>> Hrvatska u infarktnom finalu svladala Mađarsku i postala prvak Europe!

Ključne riječi

Komentara 4

PA
papiribica
18:21 22.09.2022.

Jedino Zagreb nema za nogometni stadion. A ima proračun godišnji od 15 milijardi kuna. Ili je to zbog ideologije?

CR
crocro
07:28 25.09.2022.

Gradonačelnik bi morao sve učiniti da se pokrene rješavanje gordijskig čvora. Ovako, Svi će gradovi imati nove stadione a Zagreb nikada. Cijelu gradsku upravu smijeniti što upoprno zadržava ovo najzaostalije ruglo na tlu Europe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije