Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP GLUHIH

Sjajan uspjeh hrvatske atletičarke Laure Štefanac! Osvojila zlato na Europskom prvenstvu

Laura Štefanec
Foto: Privatni album
28.07.2019.
u 11:49

Rođena je potpuno gluha, a 2001. godine ugrađena joj je umjetna pužnica. To nisu za nju bile prepreke, već izazovi s kojima raste svakim danom

Hrvatska atletičarka Laura Štefanac (21) osvojila je zlatnu medalju u bacanju koplja na Europskom prvenstvu u atletici za gluhe koje je održano u njemačkom Bochumu.

Članica riječkog Kvarnera osvojila je zlato bacivši koplje 45,82 m. Drugo mjesto zauzela je Bugarka Elena Uzanova s hicem 44,30 m, dok je treća bila Ruskinja Anastasija Klečkina sa 41,95 m.

"Neopisiv je osjećaj imati zlato oko vrata i stvarno sam sretna. Trener i ja smo puno radili i drago mi je što je rad urodio plodom. S druge strane mi je žao zbog rezultata, znam da mogu više, bila sam spremna na više. Jednostavno nije išlo, vrućina, krivi vjetar, nisam mogla probuditi noge. Žao mi je da nisam bacila svjetski ili osobni rekord, ali zlato je zlato. Nastavljamo dalje s treninzima jer su veliki ciljevi ispred nas i ne mislimo stati na ovome," kazala je Laura Štefanac.

Mlada Zagrepčanka je na EP-u nastupila i u bacanju diska gdje je zauzela šesto mjesto.

Rođena je potpuno gluha, a 2001. godine ugrađena joj je umjetna pužnica. To nisu za nju bile prepreke, već izazovi s kojima raste svakim danom. Članica je Atletskog kluba Kvarner-Rijeka, trenira i živi u Celju te je upravo završila prvu godinu stručnog studija “Menadžmenta športa i športskih djelatnosti” na sveučilištu Libertas. Prije dvije godine osvojila je zlato na Olimpijskim igrama gluhih u Samsunu.

Ključne riječi

Komentara 2

P2
Petra....2580
23:23 01.08.2019.

Svaka cast Lauri na uspjehu:)! Samo mala digresija na fotografiji koju ste objavili je trener s kojim je osvojila Olimpijsko zlato prije 2 godine, a s kojim vise ne suraduje....veselimo se novim uspjesima i bravo jos jednom!!!!

P2
Petra....2580
23:29 01.08.2019.

GDPR????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije