Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesni uspjeh KHL Sisak

Sisački Vitezovi novi prvaci Hrvatske u hokeju na ledu

Grad Sisak
09.04.2022.
u 12:14

Kakva je sezona iza Vitezova pokazuje i činjenica da su među četiri najbolja igrača čak trojica sisačkih

Uvjerljivom pobjedom 5:1 protiv KHL Zagreb u sinoćnjoj četvrtoj utakmici finala prvenstva Hrvatske u hokeju na ledu KHL Sisak osvojio je titulu prvaka. Time su sisački Vitezovi okrunili svoju odličnu sezonu koju su u International Hockey League igrali sa slovenskim, srbijanskim i hrvatskim klubovima. U doigravanju nakon IHL-a Sisak je pokazao da je dovođenje nekoliko iskusnih igrača i igrača trenera Luke Jarčova te trojice kvalitetnih američkih hokejaša imalo vrlo poticajan utjecaj na miješanu sisačku ekipu koja je odigrala sezonu za pamćenje.

U četiri utakmice finalnog doigravanja sa Zagrebom, Siščani nisu ostavili previše dvojbi tko će ove godine zasjesti na tron hrvatskog hokeja na ledu. U prvoj utakmici u Sisku pobijedili su 5:2, u Zagrebu tijesno izgubili 2:3 da bi na korak do sna o osvajanju prvenstva stigli pobjedom 3:2 u trećoj utakmici odigranoj u Sisku.

Kakva je sezona iza Vitezova pokazuje i činjenica da su među četiri najbolja igrača čak trojica sisačkih. Sisački Amerikanac David Neill Anderson je najbolji golman, Luka Jarčov je najkosrisniji igrača doigravanja, a Patrik Dobrić najbolji je strijelac.

- Kroz cijelu sezonu igrali smo najbolji hokej i osvajanje prvenstva nam je velika nagrada. Nitko od nas se nije nadao da ćemo već u prvoj sezoni osvojiti prvenstvo, ali dečki koji su došli u Sisak su bili jako motivirani i posvećeni tome. Kroz cijelu sezonu su nam razni ljudi postavljali noge na svakom uglu, ali smo i to izdržali i pokazali da smo najbolji. Sve ovo nebi bilo moguće bez podrške naših navijača, prijatelja kluba i sponzora, a pogotovo bez grada Siska koji nam je napravio ledenu dvoranu. Svakako smo presretni sa svime, nadam se da smo usrećili naše navijače i građane Siska koji su također postali šampioni zajedno s nama. Grad Sisak se proteklih godina jako napatio i ovo prvenstvo je za sve njih - oduševljeno je nakon sinoćnje pobjede izjavio igrač i trene Luka Jarčov.

Sisak, koji se 2018. godine izgradnjom moderne Ledene dvorane Zibel i posebno nakon zagrebačkog potresa i oštećenja Doma sportova, nametnuo kao ledeno središte Hrvatske, prošlog je prosinca ugostio Zlatnu piruetu. Sada je Ledena dvorana Zibel dom šampiona u hokeju na ledu, a Sisak grad koji nakon potresa i dvije godine ograničenja zbog pandemije ima odličan razlog za slavlje.

- Sisak je ponosan grad. Ponosni smo kada u tišini trpimo najgore nedaće koje su nas zadesile,ali ponosni smo i kada pobjeđujemo i kada nađemo načina da pokažemo svijetu da znamo i možemo. Ovo je više od pobjede. Ovo je simbol da Sisak može kada nam svi drugi prognoziraju da ne možemo. Siščani kao jedan dišu uz svoje hokejaše i kada gube, a nema veće sreće za Sisak i Siščane kada Vitezovi pobjeđuju - oduševljena sinoćnjom pobjedom na Velesajmu komentirala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja redovito bodri Vitezove s tribina.

KHL Sisak, popularni Vitezovi ovom titulom uspjeli su postići da se na sisačke hokejaše i ambicije gleda drugim očima. Deseci klinki i klinaca koji su do sada u odličnim uvjetima trenirali na ledu Ledene dvorane Zibel, sigurno će dobiti nove suigrače jer hokej na ledu u Sisku je sada apsolutno IN.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije