Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIF-OV 59. ROĐENDAN

Sinkovići: Predanost trenera Bralića nas motivira

Braća Martin i Valent Sinković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
22.12.2018.
u 00:30

– Mene naprosto ne privlači trenerski posao, no želim raditi u sportu. Svaka čast našem treneru Braliću, no ja to ne bih radio – ističe Martin.

Profesori i studenti Kineziološkog fakulteta u Zagrebu sudjelovali su u nekima od najvećih uspjeha hrvatskog sporta u nezaboravnoj 2018. godini. Prof. dr. sc. Saša Janković bio je liječnik druge nogometne reprezentacije svijeta, a doc. dr. Luka Milanović bio je pak kondicijski trener i vrlo važan stručni suradnik srebrnog svjetskog izbornika Zlatka Dalića koji se, kao diplomant ovog fakulteta, sudionicima svečanosti na KIF-u obratio videoporukom.

Proslavu 59. rođendana ove znanstveno-obrazovne ustanove uveličali su pak genijalni veslački trener Nikola Bralić i njegovi svjetski prvaci i olimpijski pobjednici Martin i Valent Sinković koji su dobili i posebno priznanje rektora Sveučilišta. A obojica su polaznici sveučilišnog stručnog studija što ne znači da obojica imaju ambicije biti trenerima.

– Možda i budem trener. U svakom slučaju želim ostati u sportu – kazao je Valent čiji mlađi brat ima druge planove.

– Mene naprosto ne privlači trenerski posao, no želim raditi u sportu. Svaka čast našem treneru Braliću, no ja to ne bih radio – ističe Martin.

– Trenerski je posao stvarno zahtjevan. Bralić nema slobodnog dana, a kada smo na pripremama, s nama je 0-24. S nama je i kada padaju kiša ili snijeg, kada je prevruće ili jako hladno. On je naprosto svoj život posvetio tome. I to nas motivira – objasnio je Valent koji je trenutačno na četvrtoj godini.

Martin je pak na drugoj godini studija na fakultetu na kojem je njihov trener svojedobno bio demonstrator na dva predmeta (veslanje i fiziologija sporta). Zanimalo nas je suprotstave li se Sinkovići, otkako studiraju, ponekad i stručno svom treneru? – Ne, jer on će uvijek imati više znanja nego mi ikad, no ovo nam pomaže da ga u nekim stvarima bolje razumijemo. Bralić je najbolji dokaz koliko je znanost važna za uspjeh u sportu – rekao je Valent Sinković. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije