Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAO U REALU

Sin Milorada Dodika u klub iz Republike Srpske doveo poznatog hrvatskog sportaša

Milorad Dodik
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/4
16.07.2019.
u 14:46

Prošle sezone to su bili Robert Rikić i Tomislav Zubčić (otišao na pola sezone), a prije njih za najjači klub iz Bosne i Hercegovine igrao je i Siniša Štemberger

Marko Tomas (34), dugogodišnji hrvatski košarkaški reprezentativac, sljedeće sezone branit će boje ABA ligaša Igokee iz Aleksandrovca. Osim za tri hrvatska kluba (Cibonu, Cedevitu i Zagreb u kojem je igrački stasao), ovaj Križevčanin igrao je u karijeri tri godine za Real Madrid, dvije godine za Fenerbahče ali i za još dva turska prvoligaša TED Ankaru Kolejiler i Gaziantep Basketbol u kojem je proveo prošlu sezonu.

Zapravo, Marko je sezonu 2018./2019. započeo u Zaboku, pod trenerskom palicom svog starijeg brata Ivana, ali je već nakon dvije utakmice skrenuo pažnju na sebe i otišao u Tursku. S obzirom na to da mu je stalo da bude što bliže obitelji, Marko je odlučio zaigrati za klub lociran samo 190 kilometara od Zagreba

Inače, Igokea je klub kojeg kao generalni menadžer vodi Igor Dodik, sin predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a Tomas nije prvi Hrvat koji je igrao za taj klub. Prošle sezone to su bili Robert Rikić i Tomislav Zubčić (otišao na pola sezone), a prije njih za najjači klub iz Bosne i Hercegovine igrao je i Siniša Štemberger. 

>>> Pogledajte što o novom ugovoru u NBA za Večernji list kaže Bojan Bogdanović

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar rubinet
rubinet
14:58 16.07.2019.

Tomasa sam simpatizirao i pratio mu karijeru. Odsad je izbrisan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije