Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERSOV KUP

Simonova škola tenisa Štepaneku

14.11.2008.
u 12:35

Francuski tenisač Gilles Simon lako je pobijedio Radeka Štepaneka 6-1, 6-4 u posljednjem, 3. kolu Crvene skupine na Mastersovu kupu u Šangaju.

No, time Simon nije riješio pitanje ulaska u polufinale nego mora čekati razvoj posljednjeg meča skupine u kojem se sastaju Andy Murray i Roger Federer. Simon se mora nadati da će Britanac (koji je osigurao ulazak u polufinale) pobijediti u tom meču, jer u protivnom svaka Federerova pobjeda šalje Francuza doma.

Meč Simona i Štepaneka u rezultatskom smislu nije imao nikakav značaj, no Simon ga je odradio na profesionalan način. Još je jednom pokazao da se ove godine lansirao u vrh svjetskog tenisa.

Prvi je set potpuno prisvojio za sebe pa je za dvadesetak minuta dobio tu dionicu 6-1. Štepanek je osvojio samo 13 poena, a više nije ni mogao jer je imao prosjek ubačaja prvog servisa 20 posto, a na Simonov servis samo je statirao jer je Francuz ubitačno napadao iz svih oružja.

U drugom setu Štepanek je pružio tek nešto jači otpor, ali poraz je bio neminovan. U cijelom meču Štepanek nije došao ni do jedne break lopte.

ATP Masters Cup, Crvena skupina, 3. kolo:

Simon (7) - Štepanek (8) 6-1, 6-4

Redoslijed: 1. Murray 2-0 (4-1 omjer u setovima), 2. Simon 2-1 (4-3), 3. Federer 1-1 (3-2), 4. Štepanek (umjesto Roddicka) 0-2 (0-4)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije