Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najnadareniji zarađuje čak 10 puta manje od Moralesa

Šimin rekord: Oproštaj već s devetnaest...

'14.04.2010.Gradski stadion,Varazdin - Nogometna utakmica 25. kola T-Com 1.HNL izmedju Varteksa i Dinama. Sime Vrsaljko. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
10.11.2010.
u 19:32

Da Šime Vrsaljko ne bi pao u depresiju jer Mamić tvrdi da ga neće prodati ove zime, evociramo završne kadrove Dinamove 2009. godine:

"Sedam dana skrivam se u Dubaiju da ne moram prodati Lovrena", javio je tada Zdravko Mamić s odmora u Emiratima, a deset dana nakon te izjave Dejan je već bio na predstavljanju na Gerlandu.

Tako to ide u Dinamu: Mamić odolijeva, odolijeva kao Alamo, i onda se slomi u boli i suzama. I tada plasira onu čuvenu o ponudi koja ga je "izula iz cipela"! Primjera je bezbroj, nabrajamo ih svaki dan...

Iznimka je bio Luka Modrić, koji je već bio predodređen za prodaju u siječnju 2008. godine kada je Mamić nekoliko dana krstario Otokom, ali mu se, kako je rekao, "Bog ukazao" u jednom manchesterskom hotelu i zamolio ga da Modrić još ostane u Dinamu. Luka se zbog toga nadurio pa ga je senzibilni gazda "utopio" za nepuna tri mjeseca.

Naravno da nije prirodno da Dinamov šef već u studenome najavi prodaju najvitalnijega igrača, maloga Šime, pred kojim je debi za A-reprezentaciju i odlučujuće europske utakmice za Dinamo. Međutim, dovoljno pogubna za mladića na pragu devetnaeste je nabrajalica: Manchester United, Tottenham, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Everton. Iako je ta Zdravkova priča marketinški trik, a istina je da ga traže samo dva kluba, dovoljno je to da se dečku koji mjesečno zarađuje 25.000 kuna bruto zavrti u glavi od engleskih milijuna.

Premda je tih 25.000 kuna za običnoga čovjeka znanstvena fantastika i mali, skromni Šime nikada nije od toga radio dramu, ovo je prava zgoda upozoriti kako su postavljeni odnosi u Dinamu. Pa tako jedan Čileanac, koji u dvije i pol godine u Zagrebu nije naučio pet hrvatskih riječi, zarađuje čak deset puta više od najnadarenijega Dinamova igrača.

Ili onaj Calello, čiji kapaciteti ne bi pokrenuli ni Ljupkovu Lokomotivu, inkasira nevjerojatnih 175.000 kuna mjesečno, kao i Čeh Miroslav Slepička, poznat po tome što je u utakmici protiv Sheriffa napunio gaće i nije želio pucati s bijele točke.

Mamić je nekada znao, kada su ga zasuli ponudama, svoje zvijezde umiriti povišicama, kao svojedobno Mandžukića s milijun eura. Ne dogodi li se isto i Vrsaljku do kraja ove godine, to će značiti da je najvjerojatnije već prodan. Jer, Mamić uvijek vodi računa da u svlačionici nema nezadovoljnih, osobito ako je posrijedi njegov igrač, pardon, igrač njegova sina.

Kad god se ta prodaja dogodila, u siječnju ili u ljeto, Mamiću se neće moći ništa prigovoriti. Dinamo će inkasirati desetak milijuna eura, koje će reinvestirati u nove igrače, a umirit će se "gladna usta" u svlačionici i radnoj zajednici jer im neće prijetiti kašnjenje plaća i rata.
Ostat će tek žal za jednim poštenim i karakternim igračem, nositeljem jednoga rekorda kojim se u Maksimiru ne mogu ponositi: nikada se još nije dogodilo da jedan igrač već u 19. godini igra oproštajnu utakmicu za Dinamo. Ali, to je sudbina maloga kluba.

Vrsaljko kao najnadareniji Dinamov igrač zarađuje čak 10 puta manje od Moralesa.

Ključne riječi

Komentara 24

LU
luanti
20:01 10.11.2010.

napuši se dasoviću

TH
torca hz-hb
20:04 10.11.2010.

JEBO VAS ŠIME U GUZICU. MOMAK JE DOBAR ALI NIJE NI MESSI NI MESIJA. ODJEBITE S NJIM, DA NAM SE INAČE NORMALAN DEČKO NE ZGADI!

OB
-obrisani-
23:21 10.11.2010.

Mi volimo Šime Vrsaljka, Hrvatsku repku i još posebno selektora Slavena Bilića.. Slaven je naš, on voli i nas i naše i mi smo istinska brača.. http://www.youtube.com/watch?v=fLy3-dVF5sQ NAVIJAČI WORLD CUP 2010 REPREZENTACIJE SLOVENIJE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije