Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Te-kvon-do

Sestrama Zaninović i Tomasu zlatne medalje časti

tekvondo
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
07.06.2018.
u 18:47

Takvo što dosad su dobivali samo predsjednici poput Putina i Obame, a ovo je prvi put da je takvu počast dobio jedan gradonačelnik, što ne znači da i on neće biti predsjednik – kazao je Anto Nobilo, predsjednik H

Na primanju u Dvercu koje je priredio u čast hrvatskih tekvondaša koji su jučer proslavili 50 godina postojanja tog sporta u Hrvatskoj, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dobio je i počasni crni pojas 10. dan.

– Takvo što dosad su dobivali samo predsjednici poput Putina i Obame, a ovo je prvi put da je takvu počast dobio jedan gradonačelnik, što ne znači da i on neće biti predsjednik – kazao je Anto Nobilo, predsjednik Hrvatskog te-kvon-do saveza, koji sve čini kako bi njegov sport dobio nacionalni centar na Zagrebačkom velesajmu, a takva će gesta sigurno biti od pomoći.

Da bi zaslužio svoj crni pojas, Bandić je morao razbiti jednu dasku, doduše prilagođenu za tu priliku (debelu 1,5 cm) nakon čega se našalio:

– Čuvajte me se jer su mi i karataši dali crni pojas, a od tekvondaša sam najprije dobio 8., a sada i 10. dan.

U prisutnosti predsjednika Svjetskog te-kvon-do saveza (World Taekwondo) Choue Chung-wona, jučer je u dvorištu gornjogradske gimnazije otkrivena spomen-ploča na mjestu gdje je prije 50 godina prvi put demonstriran taj sport u Hrvatskoj. Navečer su na svečanoj večeri u hotelu “Sheraton” dodijeljene zlatne medalje časti, a dobili su ih treneri Anto Nobilo, Toni Tomas i Ivica Klaić, tekvondaši Filip Grgić, Zelg Galešić, Zoran Samardžija, Mladen Reić i Božo Strmo te tekvondašice Ana i Lucija Zaninović, Nataša Vezmar, Sandra Šarić, Martina Zubčić i Davorka Cvrk.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije