Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA CITYJA

Aguero u sjajnoj partiji demolirao Leicester

Manchester City
Foto: Reuters
1/12
10.02.2018.
u 20:45

City sada ima 72 boda, dok je United, koji će u nedjelju gostovati kod Newcastle Uniteda, na 56.

Vodeći sastav engleskog nogometnog prvenstva Manchester City u posljednjem je dvoboju subotnjeg programa 27. kola Premier lige na svom terenu svladao Leicester City sa 5-1 (1-1) i tako povećao svoju prednost u odnosu na najbližeg pratitelja, gradskog suparnika Manchester United na 16 bodova.

City je poveo na samom početku susreta golom Sterlinga (3), no Vardy (24) je sredinom drugog poluvremena iskoristio veliku pogrešku u obrani domaćih za izjednačenje s kojim se i otišlo na odmor. I nastavak je započeo ranim golom Cityja, ovaj put strijelac je bio Aguero (48), no potom se scenarij promijenio. Greške su činili obrambeni igrači Leicestera, a njih je nemilosrdno kažnjavao Aguero (53, 77, 90) koji je s još tri gola postavio konačnih 5-1. 

Manchester City
1/12

City sada ima 72 boda, dok je United, koji će u nedjelju gostovati kod Newcastle Uniteda, na 56.

U prvom susretu dana, jednom od najvećih gradskih derbija na svijetu Tottenham je na stadionu Wembley pred 83.222 gledatelja pobijedio Arsenal 1-0. Pogodak odluke zabio je Harry Kane u 49. minuti. Tottenham je nakon ove pobjede skočio na treće mjesto sa 52 boda, dok je Arsenal ostao šesti sa 45 bodova, šest manje od Liverpoola na četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u Ligu prvaka, a 'Redsi' imaju i utakmicu manje.

Hrvatski veznjak Nikola Vlašić nije konkurirao za nastup u momčadi Evertona koja je na svom Goodison Parku svladala Crystal Palace sa 3-1 (0-0) i tako se učvrstila u gornjoj polovici ljestvice, na devetom mjestu. Everton je poveo 3-0 preko Sigurdssona (46), Niassea (51) i Daviesa (75), dok je počasni pogodak za Crystal Palace postigao Milivojević (83-11m).

Everton sada ima 34 boda, jedan manje od osmog Leicester Cityja, a dva manje od sedmog Burnleya, dok je Crystal Palace 14. sa 27 bodova.

Wažne pobjede u borbi za ostanak ostvarili su West Ham United koji je sa 2-0 (1-0) kao domaćin nadigrao Watford te Swansea City koji je također kao domaćin sa 1-0 (0-0) bio bolji od Burnleya, dok su Stoke City i Brighton and Hove Albion odigrali 1-1 (0-1), a junak gostiju bio je vratar Ryan koji je obranio 11-erac Adama u 90. minuti.

REZULTATI 27. KOLA,
Subota:

Tottenham Hotspur - Arsenal 1-0 (Kane 49)
Stoke City - Brighton and Hove Albion 1-1 (Shaqiri 68 / Izquierdo 32)
Everton - Crystal Palace 3-1 (Sigurdsson 46, Niasse 51, Davies 75 / Milivojević 83-11m)
West Ham United - Watford 2-0 (Hernandez 38, Arnautović 78)
Swansea City - Burnley 1-0 (Ki Sung-yueng 81)
Manchester City - Leicester City 5-1 (Sterling 3, Aguero 48, 53, 77, 90 / Vardy 24)
Nedjelja:
Huddersfield Town - Bournemouth
Newcastle United - Manchester United
Southampton - Liverpool
Ponedjeljak:
Chelsea - West Bromwich Albion

Bayern slavio u derbiju

U derbiju 22. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayern je kao domaćin svladao Schalke 04 sa 2-1 (2-1).

Bayern je poveo preko Lewandowskog (6), na 1-1 poravnao je Di Santo (29), da bi novo vodstvo i, pokazat će se, pobjedu Bavarcima osigurao Mueller (36). No, za taj pogodak "najzaslužniji" je ipak vratar Schalkea Faehrmann koji je dopustio da Muellerov udarac iskosa prođe između njega i bliže vratnice.

Hrvatski igrač Marko Pjaca ostao je na klupi Schalkea koji je ostao šesti sa 34 boda, četiri manje od drugog RB Leipziga. Vodeći Bayern je sada na 56 bodova, odnosno velikih 18 ispred prvog pratitelja.

Ranije u subotu su dvojica hrvatskih reprezentativaca Andrej Kramarić i Ante Rebić nastavili s odličnim igrama, Kramarić je bio strijelac dva pogotka za Hoffenheim u 4-2 (1-1) domaćoj pobjedi protiv Mainza 05, dok je Rebić postigao prvi gol u 4-2 (1-0) domaćoj pobjedi Eintrachta iz Frankfurta protiv Koelna. 

Kramarić, koji je odigrao čitavu utakmicu, postigao je pogotke za 2-1 i konačnih 4-2 u 67., odnosno 88. minuti dvoboja. Bili su njegovi četvrti i peti prvenstveni gol ove sezone, a u listu strijelaca upisao se drugu utakmicu zaredom, nakon što je prije tjedan dana bio precizan s bijele točke protiv Herthe u Berlinu. Preostala dva gola za Hoffenheim postigao je Szalai (27, 74), dok je oba pogotka za Mainz postigao Berggreen (28, 80). Hoffenheim je ovom pobjedom skočio na osmo mjesto ljestvice sa 31 bodom, dok je Mainz ostao 16. sa 20 bodova.

Rebić, koji je igrao do 82. minute za Eintracht, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, doveo je svoju momčad u vodstvo u 15. minuti. I njemu je to bio peti prvenstveni pogodak te također druga utakmica zaredom na kojoj se upisao u strijelce jer je zabio i Mainzu u srijedu u četvrtfinalu Kupa. Ostale golove za Eintracht postigli su Russ (59), Falette (65) i Wolf (67), dok je oba pogotka za Koeln postigao Terodde (57-11m, 74). Eintracht je sada četvrti na ljestvici sa 36 bodova, dva manje od drugog RB Leipziga, a jednim manje od treće Borussije iz Dortmunda, odnosno jednim više od petog Bayera iz Leverkusena. Koeln je ostao na dnu sa samo 13 bodova.

Josip Elez odigrao je čitavu utakmicu za Hannover 96 koji je na svom terenu svladao Freiburg sa 2-1 (1-0). Ovom pobjedom Hannover je stigao na deveto mjesto sa 31 bodom, dok je Freiburg 12. sa 25.

Tin Jedvaj ostao je na klupi Bayera koji je na svom terenu u Leverkusenu izgubio od Herthe sa 0-2 (0-1).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije