Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Auckland

Serena Williams osvojila prvi naslov kao majka

Serena Williams
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.01.2020.
u 12:17

Serena Williams je u rujnu 2017. rodila kćer Alexis Olympiju te od tada izgubila svih pet finala koja je igrala: dva u Wimbledonu (2018. i 2019.), dva na US Openu (2018. i 2019.) te prošle godine u Torontu

Američka teniska legenda Serena Williams (WTA - 10.) osvojila je svoj prvi naslov nakon što je postala majkom i prekinula trogodišnji post svladavši u nedjeljom finalu WTA turnira u Aucklandu sunarodnjakinju Jessicu Pegulu (WTA - 82.) sa 6-3, 6-4.

Serena Williams je u rujnu 2017. rodila kćer Alexis Olympiju te od tada izgubila svih pet finala koja je igrala: dva u Wimbledonu (2018. i 2019.), dva na US Openu (2018. i 2019.) te prošle godine u Torontu.  

Serena Williams
1/16

Ovo je 73. naslov u karijeri za 38-godišnju osvajačicu 23. pojedinačna Grand Slam naslova, a prvi od trijumfa na Australian Openu 2017. Pegula je ostala na jednom naslovu iz tri finala na WTA turnirima, a osvojila ga je prošle godine u Washingtonu.

Serena Williams nije uspjela osvojiti duplu krunu, jer je u finalu parova u kombinaciji s Dankinjom Caroline Wozniacki poražena sa 6-4, 6-4 od američkog para Asia Muhammad - Taylor Townsend.

Serena Williams je u pobjedničkom govoru poručila da će sav novac zarađen u Aucklandu donirati u fond za žrtve požara u Australiji, a tome će dodati i iznos koji će biti prikupljen na aukciji za svaku odjevnu kombinaciju koju je nosila tijekom ovog turnira.

Kao pobjednica u pojedinačnoj konkurenciji je zaradila 43.000 dolara, a za finale u igri parova pripada joj polovica nagrade od 7.200 dolara.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije